Na Siciliji migranti pobjegli iz prihvatnog centra. Na otok stiže i vojska

Postrojbe talijanske specijalne policije bile su razmještene u Centar za migrante u talijanskom gradu Porto Empedocle na Siciliji, nakon što je jučer oko 100 migranata pobjeglo iz tog prepunog izbjegličkog kampa. Policijske snage su ih vraćale u Centar uz nadzor policijskih časnika, dok su ostale snage raspoređene oko toga objekta.

Na Siciliji, kao i na najjužnijem talijanskom otoku Lampedusa posljednje se vrijeme uočava sve češće nezakonito napuštanje prihvatnih centara od strane migranata zbog velike prenapućenosti tj. nedostatka smještajnih kapaciteta.

Danas je talijanska ministrica unutarnjih poslova Luciana Lamorgese odobrila plan za slanje vojske na Siciliju nakon jučerašnjeg bijega migranata, a što usložnjava provedbu epidemioloških mjera zaštite od koronavirusa Covid-19.

Posljednjih dana na Lampedusu je došlo više tisuća ilegalnih migranata iz Libije i Tunisa. Lokalne vlasti objavile su o uvođenju izvanrednog stanja. Gradonačelnik Salvatore Martello izjavio je kako je na otoku nastala eksplozivana situacija. Pridošlice postupno prevoze na Siciliju. Trenutačno se u privremenom centru za migrante u Lampedusi nalazi čak 4 puta više osoba nego što ih on može primiti.
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI