MACRON O RUSKIM NAMJERAMA: ‘Pokazali su jasnu spremnost za eskalaciju rata u Ukrajini i pojačat će neprijateljstva u sljedećih nekoliko tjedana’

Screenshot

Rusija je pokazala jasnu spremnost za eskalaciju rata u Ukrajini i pojačat će neprijateljstva u sljedećih nekoliko tjedana, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron u intervjuu u petak, izvještava Anadolu Agency, objavio je portal Geopolitika.news.

U razgovoru za talijanski dnevnik Corriere della Sera uoči nedjeljnog drugog kruga francuskih predsjedničkih izbora, Macron je rekao da očekuje da će se rat pogoršati uoči 9. svibnja, simboličnog datuma u Rusiji poznatog kao Dan pobjede.

“S obzirom na 9. svibnja, Rusija će pojačati svoje napade na istočnu Ukrajinu i mi ćemo morati donositi odluke”, rekao je Macron, govoreći o mogućnosti daljnjih sankcija EU Rusiji, ali je dodao da “još nije” vrijeme za embargo na rusku naftu i plin.

Prema riječima francuskog čelnika, “uzimajući u obzir ratne zločine koji su sada potvrđeni, izbore koje je napravila Rusija, način na koji je vodila rat u Donbasu i Mariupolju, s obzirom na provokacije vezane za nuklearno (oružje) i testove izvedene u srijedu, očito postoji volja za eskalacijom od strane Rusije.”

Facebook CommentsLoading...
DIJELI