Kongres od velikih banaka zatražio podatke o vezama Trumpa s Rusijom

Zastupnici američkog Kongresa iz redova Demokratske stranke nikako ne posustaju u svojim tvrdnjama  o protuzakonitim vezama predsjednika Donalda Trumpa s Rusijom, pa s tim u svezi svako toliko pokreću pojedine inicijative, zakonske prijedloge, istrage i što sve ne,  a sve kako bi dokazali da su u pravu. Ta histrerija, pokrenuta ubrzo nakon neočekivanog poraza njihove kandidatkinje Hillary Clinton na predsjedničkim izborima 2016.g., a što demokrati do današnjega dana Trumpu ne mogu oprostiti, od strane američkog čelnika već je od ranije nazvana „lovom na vještice“. Neovisno o svemu tome, kao i svim navodnim vezama Trumpa i Rusije, odnosi SAD-a i te zemlje nikada od vremena hladnoga rata nisu bili na nižim razinama, a prema pojedinim parametrima već su i gori u odnosu na spomenuto doba.

A da demokrati ne posustaju svjedoči i današnja vijest  New York Times-a, koji navodi kako su demokrati iz Kongresa uputili zahtjev u Deutsche Bank i nekoliko drugih banaka za dostavu informacija o Trumpovim financijskim aktivima i njegovim poslovima s ruskim bankama.

Navodi se kako su podaci iz vijeća o financijskim uslugama Predstavničkog doma Kongresa dostavljeni Deutsche Banku, kao i bankama Citigroup, JPMorgan Chase i Bank of America. Glasnogovornica Deutsche Banka priopćila je kako je banka privržena dostavi odgovarajućih podataka svim službenim istragama u skladu s pravnim obvezama te banke.

Prema navodima izvora spomenutog američkog medija, Deutsche bank već mjesecima priprema podatke, a istražitelji iz Kongresa o konkretnim su zahtjevima razgovarali s pravnicima te banke. Deutsche Bank je inzistirala da sfera informacija bude sužena. To bi, prema riječima izvora NYT, trebalo olakšati i ubrzati dostavu potrebnih dokumenata od strane te banke.

Navodno se radi o službenim dokumentima vezanim uz poslove koje je banka vodila s osumnjičenima koji se nalaze na spisku za pranje novca iz Rusije i drugih država Istočne Europe.Paralelno se istražuju odnosi Deutsche Bank s predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom. Ta je banka njemu, u nekoliko godina suradnje, izdala kredita za iznos od cca 2 milijarde dolara. Do vremena stupanja na dužnost predsjednika, iza njega je ostalo još više od 300 milijuna dolara nevraćenih kredita.

Podsjećamo: najveću njemačku i jednu od najvećih svjetskih banaka Deutsche Bank ranije su već optuživali za pranje novca svojih klijenata iz Rusije.

 

Original možete pronaći na www.geopolitika.news

Facebook Comments

Loading...
DIJELI