KAKVO JE STANJE S IZBJEGLICAMA U NJEMAČKOJ? Ministrica Faeser suočava se s optužbama o manipulaciji brojevima

Foto: Guliver Image

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser tvrdi kako je u Njemačku od početka godine stiglo 57 647 izbjeglica, dok je savezna policija od siječnja registrirala 101 900 stranaca. Stoga se Faeser suočava s optužbama o manipulaciji brojevima, piše Anadolu, a prenosi Geopolitika.news.

Podaci federalne policije pokrivaju samo četiri različite regije Njemačke – Berlin, München, Pirna i Stuttgart. Statistika ministrice o broju izbjeglica koje dolaze u Njemačku od siječnja stoga je više od 40% niža od one koju je objavila savezna policija zemlje. Zapravo, smatra se da su stvarni brojevi znatno veći zbog nedostatka podataka iz drugih regija Njemačke.

Šef sindikata savezne policije Heiko Teggatz rekao je za najprodavanije njemačke novine Bild da mnogo veće brojke savezne policije “odražavaju točno ono što su mi moji kolege mjesecima govorili”. U međuvremenu je Savezni ured za migracije i izbjeglice (BAMF) od početka godine prebrojao 154 557 osoba koje su podnijele zahtjev za azil. To je čak 2,7 puta više nego što Ministarstvo unutarnjih poslova navodi u internom Izvješću o analizi migracija.

Faeser je nedavno kritizirana jer federalnoj policiji nije dostavila Izvješće o analizi migracija za listopad. Dostupni su podaci samo do rujna. Nagađa se da su u proteklih mjesec dana ponovno skočile. Faeser je prošlog mjeseca izrazila zabrinutost zbog povećanog broja migranata koji ulaze u Njemačku takozvanom balkanskom rutom. Rekla je da je to zabrinjava jer će tražitelji azila morati biti smješteni u Njemačkoj uz oko milijun ratnih izbjeglica iz Ukrajine.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI