ISTRAŽUJU KORUPCIJU NJEGOVIH SAVEZNIKA: Brazilski predsjednik zaprijetio je Vrhovnom sudu

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro obratio se pristašama tijekom prosjeda kojem je bio cilj pokazati potporu ovom kontroverznom predsjednika. Skup potpore održao se na Dan nezavisnosti.

Bolsonaro je u govoru pred pristašama zaprijetio predsjedniku Vrhovnog suda. “Ili će Vrhovni sud držati pod kontrolom suca Alexandra de Moraesa, ili će ovo tijelo trpjeti ono što ne želimo”, kazao je Bolsonaro.

Moraes je odgovoran za istragu financiranja i organizacije djelovanja koja su za cilj imala napade na demokraciju i demokratske institucije, a već je naredio uhićenja Bolsonarovih saveznika i militanata.


Pristalice Bolsonara na demonstracijama u utorak nosili su natpise koji su izražavali prijetnje Vrhovnom sudu i Kongresu.

Među Brazilcima pada podrška Bolsonarovoj administraciji, a prema anketi s početka srpnja, 51 posto ispitanika bilo je protiv njegove politike, što je najgori rezultat od kada je Bolsonaro 2019. godine preuzeo vlast. Popularnost mu opada zbog lošeg upravljanja pandemijskom krizom, sve konkretnijih optužbi za korupciju, ali i sve većem raslojavanju brazilskog društva po bogatstvu.Facebook Comments

Loading...
DIJELI