ISLAMSKA DRŽAVA PREUZELA ODGOVORNOST ZA NAPAD U AFGANISTANU: Poginulo je najmanje 47 ljudi, a ranjeno na desetine

Ilustracija

Teroristička grupa ISIS preuzela je odgovornost za napad na džamiju u Afganistanu u kojem je poginulo najmanje 47 ljudi, a ranjeno na desetine u južnoj provinciji Kandahar.

Napad na džamiju Fatimiya izvršila su dva bombaša samoubojice, navodi se u priopćenju koje je ta teroristička grupa proširila društvenim mrežama.

Očevidac je rekao da je čuo tri eksplozije, jednu na glavnim vratima džamije, drugu u južnom području, a treću u dijelu gdje se vjernici umivaju prije molitve.


Drugi svjedok je također rekao da su tri eksplozije potresle džamiju u središtu grada za vrijeme današnje molitve u periodu kada je džamija najposjećenija.

“Tužni smo što smo saznali da se u džamiji šijitskog bratstva u gradu Kandaharu dogodila eksplozija u kojoj je veliki broj naših sunarodnjaka ubijeno i ranjeno”, rekao je glasnogovornik talibanskog ministarstva unutarnjih poslova Qari Sayed Khosti.Pripadnici talibana blokirali su sve ceste koje vode do džamije u kojoj se dogodio napad. Eksplozija se dogodila nekoliko dana nakon što je sunitski IS izveo bombaški napad na također šijitsku džamiju u sjevernom gradu Kunduz u kojem je poginulo najmanje 46 ljudi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI