ESKALACIJA SITUACIJE NA POLJSKO-BJELORUSKOJ GRANICI: NATO je zabrinut

Pixabay

Na poljsko-bjeloruskoj granici je eskalirala situacija. NATO je zbog toga “zabrinut”, objavljeno je iz središta tog Saveza, objavio je portal Geopolitika.news.

Pozvana je Bjelorusija na poštivanje međunarodnog prava.

Glasnogovornik Europske komisije je rekao da bi, ako se potvrdi informacija poljske vlade o “kršenju teritorija suverene države”, to značilo “još jednu provokaciju Lukašenkovog režima”, objavio je Polish News.


Poljska granična policija je izvijestila da su poljski vojnici u noći s 1. na 2. studenoga primijetili tri neidentificirane uniformirane osobe naoružane puškama, provalile na teritorij Poljske iz Bjelorusije. Nakon pokušaja kontakta od strane poljskih vojnika se okrenuli natrag prema Bjelorusiji, tvrdi glasnogovornik ministra specijalnih službi, koordinator Stanislaw Zaryn za TVN24.

Glasnogovornik bjeloruskog odbora državne granične straže Anton Bychkovsky opovrgnuo je optužbe, za koje je rekao da imaju za cilj omogućiti Poljskoj da produži izvanredno stanje na granici.“Glavna svrha ovih akcija je eskalacija napetosti i daljnji pokušaja stvaranja negativne slike o Bjelorusiji”, citirala ga je novinska agencija Belta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI