ĐUKANOVIĆ KOMENTIRAO POKUŠAJ DOLASKA LAVROVA U SRBIJU: ‘Bio je to pokušaj stvaranja dojma rusofobije u regiji Balkana’

Foto: Guliver Image

U želji da posjeti Srbiju, pokušaj ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova da prođe kroz zračni prostor NATO-a predstavljao je “politizaciju” i pokušaj stvaranja dojma rusofobije u regiji Balkana, rekao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović, prenosi Anadolu Agency, objavio je portal Geopolitika.news.

Zbog nemogućnosti dolaska u dvodnevni posjet glavnom gradu Srbije Beogradu u ponedjeljak koji bi uključivao razgovore s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, Lavrov je bio prisiljen prekinuti putovanje nakon što su Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska zatvorile svoj zračni prostor za njegov zrakoplov.

“Dakle, pokušaj gospodina Lavrova da iskoristi zračni prostor članice NATO-a i zemlje koja je 100 posto usklađena s vanjskom i sigurnosnom politikom Europske unije je, rekao bih, uglavnom politizacija pitanja i možda pokušaj da se stvori dojam da u regiji postoji rusofobija”, rekao je Đukanović.

Unatoč tome što dvije nacije imaju trostoljetnu tradiciju međudržavnih odnosa, Rusija je Crnu Goru uvrstila na svoj “popis neprijatelja”, istaknuo je predsjednik, nazvavši taj potez “radikalnim zaokretom”.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI