CILJEVI ĆE SE POSTIĆI! Patrušev: ‘Vojna pomoć Zapada Kijevu neće zaustaviti rusku specijalnu operaciju’

foto HINA/ PAP / DSNS/ ua

Vojna pomoć Zapada Kijevu neće zaustaviti specijalnu operaciju koju provodi Rusija, a njezini će ciljevi biti postignuti, izjavio je u utorak, 5. srpnja, tajnik Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev na sastanku o pitanjima nacionalne sigurnosti Ruske Federacije održanog u sibirskom gradu Habarovsku, prenose ruski mediji, objavio je portal Geopolitika.news.

Podsjetio je da su ciljevi specijalne operacije “zaštita ljudi od genocida od strane ukrajinskog neonacističkog režima, demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine i njezin neutralni status, što je zapisano u ustavu”.

“Usprkos vojnoj pomoći SAD-a i Zapada Ukrajini, sve većoj opskrbi smrtonosnim oružjem, ti će ciljevi biti postignuti”, rekao je Patrušev, objavio je medij RIA Novosti.

Također je ponovio kako je Rusija bila primorana donijeti odluku o provedbi svoje vojne operacije, budući da su “širenje neonacizma u Ukrajini, funkcioniranje bioloških laboratorija na njezinom teritoriju uključenih u američki vojni biološki program, kao i najavljeni planovi vlasti u Kijevu za stvaranje nuklearnog oružja i pridruživanje NATO-u stvorili značajne sigurnosne prijetnje ne samo Rusiji, već i cijelom svijetu”.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI