BRITANSKO-UKRAJINSKO PRIJATELJSTVO: Johnson: ‘Velika Britanija mora nastaviti podupirati Ukrajinu bez obzira na rizik od njihova umora od rata’

Foto: Guliver Image

“Važno je da Ujedinjeno Kraljevstvo nastavi pokazivati dugoročnu potporu za Ukrajinu”, rekao je britanski premijer Boris Johnson.

Upozorio je na rizik od “ukrajinskog umora” zbog dugog trajanja rata, objavio je portal Geopolitika.news.

“Rusi napreduju milimetar po milimetar i ključno je za nas da pokažemo što znamo da je istina, a to je da Ukrajina može pobijediti i da će pobijediti”, rekao je Johnson novinarima po svom dolasku u Britaniju nakon posjeta Kijevu. Neki članovi njegove Konzervativne stranke su ga kritizirali jer je otputovao u Ukrajinu, umjesto da je prisustvovao konferenciji na sjeveru Engleske.

“Kada nastupi ukrajinski umor, veoma je važno pokazati da smo s njima dugoročno i dajemo im stratešku otpornost koja im je potrebna”, rekao je Johnson.

Britansko ministarstvo obrane u najnovijem izvješću u subotu objavilo je da Rusija vjerojatno ponovno ima namjeru probiti se južno od istočnog ukrajinskog grada Izjuma. Njezin je cilj prodrijeti dublje u regiju Donecka i zatvoriti džep oko grada Sjevjerodonecka sa sjevera, napisalo je ministarstvo na Twitteru.Facebook Comments

Loading...
DIJELI