BOLSONARO I DALJE NE PRIZNAJE IZBORNE REZULTATE! Unatoč preprekama koje su njegove pristaše postavile na prometnice diljem Brazila, mandat za novog predsjednika osvojio ljevičar Lula (77)!

Foto: Ueslei Marcelino / Guliver Image

U ponedjeljak ujutro došao je u palaču Planalto, predsjednički ured, bez ikakva komentara, izvijestio je AFP. Ta mučna tišina za koju je Lula u nedjelju navečer rekao da ga “zabrinjava”, podsjeća mnoge Brazilce da je Jair Bolsonaro više puta bio zaprijetio da neće priznati izborni rezultat ako izgubi. Takvo ozračje neizvjesnosti odrazilo se na i na burzu u Sao Paulu, objavila je Geopolitika.News.

Zabrinjava i to što su vozači tegljača i drugi prosvjednici, Bolsonarovi pristaše od kojih su mnogi bili u žuto-zelenim majicama, simbolu krajnje desnice, zapriječili glavne prometnice u najmanje 11 brazilskih država, izvijestila je prometna policija. Zapreke od zapaljenih auto guma i vozila bile su postavljene na većim prometnicama u Mato Grossu, na zapadu, priopćio je koncesionar Rota Oeste koji upravlja autocestom u toj poljodjelskoj državi koja je sklona Bolsonaru, ali i na cestama u Parani i Santa Catarini, na jugu, također uporištima predsjednika na odlasku. Autocesta koja Rio de Janeiro povezuje sa Sao Paulom, na jugoistoku, također je bila blokirana a da se nije moglo doznati je li blokada bila spontana ili u organizaciji neke političke skupine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI