BIVŠI PREDSJEDNIK NE ODUSTAJE OD TWITTERA: Sudskim putem traži da mu vrate njegov račun

Foto: Profimedia

Bivši američki predsjednik Donald Trump sudskim putem se odlučio boriti protiv trajne zabrane da na Twitteru ima svoj račun.

Tako je protiv Twittera podnio preliminarni zahtjev da mu se brzo vrati njegov račun.

U zahtjevu tvrdi da je Twitter otkazao njegov račun, koji je imao oko 80 milijuna sljedbenika, zbog pritiska njegovih političkih protivnika.


Odvjetnici tvrde da je Trumpov Twitter račun postao “digitalna gradska vijećnica” i važan izvor vijesti i informacija o poslovima vlade. U zahtjevu dalje tvrde da su “cenzura i prethodna ograničenja” Trumpovog računa neinstitucionalno kršenje slobode govora. “Zemlja se neće okoristiti od pokušaja ograničavanja političkog govora. Još manje će joj koristiti pokušaj ušutkavanja političkih govornika”, napominju.

Bivšem američkom predsjedniku korištenje stranice zabranjeno je 8. siječnja “zbog rizika od daljnjeg poticanja na nasilje”. Nakon što je optužen da je svoje pristaše poticao da upadnu na Kapitol u Washingtonu u siječnju, račune su mu ugasili i Facebook te YouTube. Do napada na Kapitol došlo je nakon što je Trump uporno tvrdio da je nakon poraza od Joe Bidena, prevaren u utrci za novi mandat predsjednika.Facebook Comments

Loading...
DIJELI