BIDEN PRIJETI OPEC+ ZBOG NAMJERE SMANJENJA PROIZVODNJE NAFTE! ‘Potpuna katastrofa’ i ‘neprijateljski čin’ su ključne poruke američke administracije na najavu izvoznica nafte

Foto: Guliver Image / Oliver Contreras

Slijede nam nova uzbuđenja vezana uz svjetsko naftno tržište ali i globalnu geopolitiku općenito. U tijeku su prave borbe najvećih geopolitičkih igrača i država proizvođača nafte, u kojima se ne biraju sredstva. Ulozi su golemi, a o njima ovise ne samo čitave ekonomije i socijalno stanje društava, već i političke sudbine samih aktera koje se rješavaju na predstojećim izborima i u kojima birači ne praštaju greške kojima se udara po njihovom standardu, objavila je Geopolitika.News.

Nakon što su cijene nafte na svjetskim tržištima posljednjih tjedana značajno pale, što nedvojbeno treba zahvaliti naporima američke administracije koja time želi popraviti stanje s cijenama energenata kod sebe doma jer utječu na visoku inflaciju, ali i smanjiti ruske prihode od prodaje nafte – stigla je vijest o mogućem novom rastu cijena „crnog zlata“.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI