ARMENIJA S PARTNERSKOM RUSIJOM O PLINU: Zašto je došlo do prekida opskrbe plinom u dijelu regije Nagorno-Karabaha?

Armenija je s partnerskom Rusijom razgovarala o pitanju prekida opskrbe plina u dijelu regije Nagorno-Karabaha, rekao je u četvrtak armenski ministar vanjskih poslova Ararat Mirzoyan, izvještava ruski TASS, objavio je portal Geopolitika.news.

“Odmah smo poduzeli sve naše diplomatske napore. Prvo, naravno, u bliskom smo kontaktu s našim ruskim kolegama, jer znamo da je oštećen ili zatvoren plinovod područje odgovornosti mirovnih snaga”, istaknuo je Mirzoyan.

Prema riječima visokog armenskog diplomata, o ovom pitanju se razgovara i s drugim međunarodnim partnerima. Nažalost, problem još nije riješen na licu mjesta. Armensko ministarstvo vanjskih poslova optužilo je jučer Azerbajdžan da je prekinuo isporuku plina Nagorno-Karabahu u blizini grada Shushi, zbog čega se 120 tisuća ljudi koji žive na tom području suočavaju s humanitarnom krizom.

Ožujak je u toj regiji ove godine hladniji nego inače, a obilan snijeg je blokirao ceste u Karabahu i susjednim dijelovima Armenije, što je dodatno pogoršalo opskrbu. Armenski dobrovoljci nose i dopremaju plinske kanistere u Karabah kako bi privremeno ublažili problem, piše portal Eurasianet.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI