ZLOGLASNI ‘ŠKORPION’ U PRVOM REDU: Velika drkost i hrabrost! Ratni zločinac na obilježavanju dana Srebrenice

Foto.Istraga.ba

Pripadnik jedinice Škorpioni, osuđivan za ratne zločine na Kosovu, bio je “VIP” gost na obilježavanju Dana Općine Srebrenica. Sjedio je u prvom redu, kada je 11. ožujka ove godine u velikoj dvorani Doma kulture u Srebrenici  svečano obilježen Dan Općine u kojoj je počinjen genocid nad Bošnjacima.

Podsjetimo, Škorpioni su u srpnju 1995. godine bili jedna od jedinica čiji su pripadnici ubijali mlade, zarobljene Srebreničane i pritom sve snimali kamerom.

Ovaj Škorpion, otkriva Istraga.ba, se zove Saša Cvjetan. Šesnaest godina  je proveo u zatvorima u Srbiji, prije nego što je 22. ožujka 2018. godine pušten na uvjetnu slobodu. Bio je osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina nad albanskim civilima u Podujevu, počinjenog u ožujku 1999. godine. Proglašen je krivim za ubojstvo 14 albanskih civila, žena i djece, članova obitelji Bogujevci.

“Postoji osnovana sumnja da je Saša Cvjetan dana 28.3. 1999. godine u Podujevu, kao pripadnik rezervnog sastava “SAJ” (specijalne antiterorističke jedinice) s predumišljajem lišio života više osoba, tako što je sudjelujući  u operativnoj obradi terena, hicima iz automatskog vatrenog oružja, kalibra 7,62 mm, lišio života Seljman Gašija (1931.), Amdi Durićija (1928), Fitnetu Šabani (1963.), Tahiri Idriza (1930.), svi iz Podujeva i još petnaest za sada neidentificiranih civilnih lica, uglavnom žena i djece”, navedeno je rješenju o provođenju istrage istražnog suca Okružnog suda u Prokuplju (Srbija).

Kompletan iskaz jedne od svjedokinja u ovom predmetu, Sarande Bogujevci, možete pročitati ovdje.Facebook Comments

Loading...
DIJELI