‘ZAŠTO MENI NITKO NE ZAKAČI LETAK S OBJEŠENIM SRBIMA? ’Pravoslavni branitelj uzvratio Jeckov: ‘Stvara plodno tlo za mržnju’

Foto: Privatna arhiva

Saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov (Klub SDSS-a) u Sabor je donijela plakat s vrlo neugodnim crtežom obješene obitelji na stablu i natpisom “Serbian family tree”.

“Slika je školski primjer poziva na nasilje i mržnju usmjerenu prema određenoj skupini zbog etničke pripadnosti, jasno prema kome, prema Srbima i srpskoj zajednici, prema pravoslavnim vjernicima”, kazala je Jeckov, nakon čega ju je poderala i bacila kamo i pripada: u smeće.

“Jeckov je zadnja osoba koja se treba žaliti”

Pravoslavni branitelj iz Vukovara, bivši zatočenik srpskih logora i dragovoljac Domovinskog rata Predrag Mišić, slaže se da su ovakvi izljevi nacionalne i vjerske netrepeljivosti nedopustivi, no smatra da je Dragana Jeckov – posljednja osoba koja bi trebala izvesti ovako “teatralan performans”:

“Jeckov, kao i stranka kojoj pripada, sve ove godine ide u ring i svojim izjavama stvara plodno tlo za sijanje mržnje. Zašto meni ili bilo kojem drugom lojalnom pravoslavnom sugrađaninu nitko ne zakači ovakav letak?”, pita se vukovarski branitelj koji je među suborcima i prijateljima poznatiji kao Peđa,

“Mi koji smo se borili za Hrvatsku – nismo dio njihove priče”

“To je već prepoznatljiva politika SDSS-a, traže nevolje, pa se onda žale. Kad popovi pozdravljaju Srbe u ‘svetim srpskim zemljama’ Lici, Baniji i Dalmaciji, to im nimalo ne smeta. Volio bih da nas oni kojima je matična država ‘tamo daleko’ ostave na miru. Za razliku od njih, mi smo Hrvatsku branili životima i nismo dio njihove priče.”Mišić dodaje da u Hrvatskoj ne postoji mjesto u kojem, za razliku od Jeckov, ne može prespavati, pojesti i popiti:

“Za Hrvatsku sam dao svoju mladost, u njoj su rođena moja djeca… To je moja jedina domovina. Bilo bi dobro da Dragana Jeckov počne tako razmišljati. Pozivam je i da u Sabor donese moju sliku, možda i to pomogne da shvati.”

“Ispred HPC-a ovakav plakat ne bi nikada osvanuo”

Predrag Mišić je predsjednik Udruge Hrvatski pravoslavni centar (UHPC) koja je u rekordnom roku okupila brojne članove, a ove je godine i organizirao proslavu pravoslavnog Badnjaka na koju je do sada primat imala isključivo Srpska pravoslavna crkva:

“Jedno je sigurno, ispred HPC-a nikada neće moći osvanuti ovakav plakat”, znakovito zaključuje naš sugovornik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI