ZAPOČELA ISKAPANJA NOVE GROBNICE KRAJ VUKOVARA: Traže nestale osobe iz Domovinskog rata, pretpostavlja se da ih je veći broj

U potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, u organizaciji i koordinaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, 25. travnja 2022. počela su sustavna terenska istraživanja na lokalitetu Petrovačka dola kod Vukovara.

Prema saznanjima prikupljenim putem međuresorne suradnje, na navedenom lokalitetu mogli bi se nalaziti posmrtni ostaci većega broja osoba nasilno odvedenih i nestalih nakon privremene okupacije Vukovara.

Budući da se radi o vrlo zahtjevnoj lokaciji, očekuje se kako će istraživanje trajati dulje vrijeme, a o nalazima ovih aktivnosti javnost će biti pravodobno obaviještena.

Usporedo, Ministarstvo hrvatskih branitelja nastavlja s prikupljanjem saznanja i provedbom istraživanja na i drugim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukažu da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata, kako na području hrvatskoga Podunavlja tako i na drugim ranije okupiranim područjima Republike Hrvatske.

Podsjetimo, Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja traga za 1839 osoba nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskoga rata, od kojih najveći udio čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije, njih 518, a 384 osobe nasilno su odvedene i nestale u Vukovaru i pri pokušaju proboja iz neprijateljskoga obruča, objavilo je Ministarstvo branitelja. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI