VUKOVARSKI KRVNIK I RATNI ZLOČINAC O OLUJI: ‘Još 91. smo u Hrvatskoj nailazili na kukaste križeve i slike Hitlera’

Foto: Vlado Kos / CROPIX

U danima obljetnice VRO Oluja koju Hrvatska slavi kao najpobjedonosniji dan u Domovinskom ratu, za Srbiju je dan “tuge zbog nezapamćenog progona u kojem su Srbi bili prisiljeni napustiti svoja ognjišta”.

U tome su stavu složni svi tamošnji mediji, kao i većina stanovništva, a njihovo mišljenje dijeli i osuđeni ratni zločinac, bivši srpski oficir JNA Veselin Šljivančanin.

Poznat po svom hladnokrvnom ubijanju u Vukovaru, kao i paljenju grada do temelja, Šljivančanin se na srpskoj televiziji osvrnuo na VRO Oluja:

“Srbi jako dugo žive na tim prostorima i onda se desi tako nešto. To nije zabilježeno od Drugog svjetskog rata. Ljude su otjerali sa svojih ognjišta, a ti ljudi nisu uradili ništa”, kazao je, kao da on nije činio puno gore stvari u Vukovaru.

“Prva pojava nacizma i fašizma počela je baš iz Hrvatske. Baš sam tad govorio u obilasku i mnogim ljudima. Nisam napamet govorio. Mi smo tamo nailazili 1991. godine na kukaste križeve i slike Hitlera”, prenosi Kurir njegove riječi izrečene u emisiji koja se bavila “Olujom”.Facebook Comments

Loading...
DIJELI