U ZAGREBU UNIŠTENA SVETINJA BRANITELJA! To je jadno ponašanje, ovo je stravično: Nije prvi put i doista to na razumijemo’

Klub veterana 148. br. HV

Danas u jutarnjim satima (6.lipnja.2022.), ponovno je sprejom išaran zid u ulici C. Zuzorić na kojem se nalazi Spomen obilježje Trnjanima poginulim u Domovinskom ratu.

Klub veterana 148. br. HV, Zagreb-Trnje oštećenje će prijaviti policiji:

“Brinemo se o tom Spomen obilježju, uređujemo ga i svake godine 6. listopada  obilježavamo ispred njega godišnjicu ustroja 148. br. HV čiji su i pripadnici bili većinom sa tadašnje Općine Trnje. Oštećeno je već po drugi put. Ne razumijemo obijest pojedinaca”, kažu veterani 148. brigade.

Spomen-obilježje sastoji se od metalnih ploča na kojima se nalaze 33 srca i natpis ‘POGINULIM TRNJANIMA ZA SLOBODNU NAM DOMOVINU HRVATSKU’ postavljeno je na pročelju zgrade u ulici Cvijete Zuzorić 1, a rad je hrvatskog umjetnika Denisa Kraškovića. Iznad spomen-obilježja postavljeno je raspelo, a ispred zida na kojem se nalazi spomen-obilježje nalazi se mjesto za polaganje lampaša. Spomen-obilježje je izrađeno i postavljeno u prosincu 1996. godine, radom i poticajem članova Temeljnog ogranka HDZ-a Marin Držić.

Klub veterana 148. br. HV
Facebook CommentsLoading...
DIJELI