TRAŽIO IZGUBLJENU STOKU: U žbunju kraj ceste našao masakrirane civile

Foto: Screenshot

Mićo Račić je 14. kolovoza 1991. godine tražeći po okolici Lovinca svoju izgubljenu stoku naišao na stravičan prizor.

Uz žbunje pokraj ceste ležala su tijela Martina Šarića, Ivana Ivezića, Jure Sekulića, Stipe Katalinića i Marka Pavičića koji su ubijeni 05. kolovoza.

Samo dva kilometra od njihovih domova, srpski su ih teroristi pobili mecima u leđa i ostavili ležati sve dok ih Račić nije pronašao.


Istoga dana, 14. kolovoza 1991. godine, srpski teroristi napali su Kraljevčane. Ubili su pet starijih seljana, tri starice i dvojicu staraca, koji su ostali u selu kako bi čuvali stoku i kuće.

Medicinskom forenzičarskom analizom utvrđeno je da su starice ubijene iz automatskog oružja (puške) i granatama, a tijela dvojice staraca raznesena su ručnim bacačem raketa.Pripadnici srpskih paravojnih postrojbi su također 14. kolovoza 1991. upali u selo Bjelovac te sjekirama i puškama ubili pričuvne policajce Republike Hrvatske u Petrinji, Đuru Horvata, Matu Horvata, Ivana Bugarina i civila Stjepana Horvata. Policajce su ubili i obredno masakrirali kod kuće Milana Horvata: Mati Horvatu odsjekli su sjekirom pola lica, Đuri Horvatu nos i prste jedne ruke, Ivanu Bugarinu odsjekli su ruku a potom iz tijela izvadili srce, a Stjepana Horvata ubili su u podrumu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI