ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE IZ KNINA! Tko bi to uopće očekivao? Spomenik Oluji pretvara se u ruglo! ‘Zar se ovako drži do svetinje?’

Foto: Mladen Milošević

Monumentalni spomenik hrvatske pobjede “Oluja 95” kojim se kninski građani ponose već dva desetljeća, gotovo je neprepoznatljiv.

Kontinuirano zapuštanje i nemar, kaže nam autor fotografija i stanovnik ovoga grada, doveli su spomenik najvećoj hrvatskoj pobjedi do stanja raspada pri čemu su dijelovi ploča razbijeni, rasvjeta nije u funkciji, a željezni dijelovi prekriveni su korozijom.

“Kao inicijator gradnje ovoga spomenika nisam više mogao gledati kako se naočigled svih nas raspada”, kaže Mladen Milošević koji je zbog ove situacije bio na razgovoru s gradonačelnikom Knina Marijom Ćaćićem.

Foto: Mladen Milošević

“On je obećao da će intervenirati, no ja se pitam kako su to dopustili njegovi prethodnici, jer spomenik godinama sustavno propada”.

Milošević kaže kako se nada da će se i rasvjeta kod slavoluka pobjede konačno staviti u funkciju. Izrazio je bojazan da se spomenik koji je s oduševljenjem otkriven 2011. godine i u koji je utrošeno šest milijuna kuna – pretvoriti u ruglo.Foto: Mladen Milošević
Facebook Comments

Loading...
DIJELI