SKROMNI VUKOVARSKI HEROJ: ‘Na rukama u bolnicu odnio me moj suborac Ivan Brdar, nakon toga je poginuo…’

Foto: Mario Cigrovski

Mario Cigrovski jedan je od pripadnika slavne grupe HOS-ovaca koji su svojim dolaskom u Vukovar, od Mile Dedakovića – Jastreba dobili prilično nezahvalan zadatak – braniti Sajmište. On je ujedno i jedan od rijetkih preživjelih pripadnika ove herojske jedinice koja je u bitci za Vukovar prepolovljena., objavio je portal Dnevno.

Cigrovski je preživio, ali nije izbjegao ranjavanje i invalidnost. Iako je 40%-tni ratni vojni invalid, ovaj branitelj se nikada nije umirovio, već i dan danas radi u HEP-u u kojem je zaposlen 35 godina. Na pitanje o situaciji o kojoj je ranjen, Mario Cigrovski u maniri klasičnog pripadnika HOS-a stalno spominje herojske činove svojih suboraca, stavljajući svoje zasluge sa strane.

“Ne mogu prestati pričati o njima jer ne mogu zaboraviti zajedničke strahove, pobjede i poraze. Kako da ih ne spominjem kad je mene, koji sam ranjen, na rukama u bolnicu odnio moj suborac Ivan Brdar i doslovno me stavio na bolnički stol? Kad je zbrinuo mene, vratio se na bojišnicu i poginuo. To ne možete zaboraviti”, rekao je taj skromni vukovarski heroj koji je 12. listopada ranjen od gelera granate.


“Nakon sedam dana izašao sam u konvoju, ali sam sa sobom odnio brigu za onima koji ostaju. U tim danima se svakodnevno ginulo…”, naglasio je.

Mario Cigrovski, rođeni Zagrepčanin, kaže kako nije na društvenim mrežama jer ga to bespotrebno uzrujava.“Ne treba mi to… Po društvenim mrežama se piše svašta vezano uz rat, a dosta toga ne odgovara istini. Radije sa svojim suborcima odlazim na povremena druženja, tamo vlada dobra atmosfera i iskrenost. Među nama nema prostora za laž”, zaključuje heroj Vukovara.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI