SINKOVIĆ ODUŠEVIO: Motivaciju je kaže crpio pobjedom u Domovinskom ratu! Od osam medalja čak šest osvojili vojnici

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj susreli su se u srijedu, 8. rujna 2021. godine u Ministarstvu obrane s vrhunskim sportašima – ugovornim pričuvnicima Hrvatske vojske koji su osvojili medalje na Olimpijskim igrama održanim u Tokiju.

Naime, 59 hrvatskih sportašica i sportaša ostvarili su drugi najuspješniji ljetni olimpijski nastup od državne samostalnosti, nastupivši u 16 sportova.

 


Od 42 vrhunska sportaša – ugovorna pričuvnika HV-a njih 20 izborilo je odlazak na Olimpijske igre, a sedmero je osvojilo olimpijske medalje: Martin i Valent Sinković, Matea Jelić, Tin Srbić, Tonči Stipanović, Damir Martin i Toni Kanaet.

Ministar obrane Mario Banožić zaželio im je mnogo uspjeha u nastavku sportskih karijera kazavši kako se raduje nastavku suradnje MORH-a i vrhunskih sportaša – ugovornih pričuvnika.“Želimo vam pomoći da se i dalje razvijate i ostvarujete sjajne uspjehe. Računamo na vas u budućnosti. Budite i dalje prepoznatljiva vrijednost hrvatskog sporta i promotori Hrvatske vojske i naše Domovine u svijetu”, rekao je ministar i istaknuo kako je iznimno ponosan na činjenicu kako su od ukupno osam osvojenih medalja iz Tokija, šest osvojili upravo pričuvnici Hrvatske vojske.

Govoreći o sportu u Hrvatskoj vojsci, načelnik Glavnog stožera  istaknuo je kako su  upravo upornost, uspješnost i discipliniranost zajednički vrhunskim sportašima i izvrsnim vojnicima.

“Vaši uspjesi, uspjesi su ne samo cijele države, već i Hrvatske vojske. Ponosan sam što ste dio naše obitelji”, rekao je admiral Hranj.

Sinković se prisjetio ratne pobjede

Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač u ovoj je prigodi zahvalio Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci na potpori koju pružaju vrhunskim sportašima kazavši kako je riječ o sjajnom partnerstvu koje je na ponos cijeloj hrvatskoj državi.

Martin Sinković prisjetio se samih početaka svoje sportske karijere i kazao: „Misao kako smo dio pobjedničke Hrvatske vojske i jednog jakog sustava, bila nam je motiv za sve što smo dalje napravili i ostvarili“.

Matea Jelić kazala je kako joj posebnu čast predstavlja biti dio Hrvatske vojske: “Na poseban način srcem osjećam Hrvatsku vojsku i neizmjerno sam ponosna što sam dio nje”.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI