PROGOVORIO ALBANAC KOJEG JE MUČIO SAM ŽELJKO RAŽNJATOVIĆ ARKAN: ‘Nisam rekao da su sa mnom Hrvati,

Foto: Screenshot/Gazeta demos

Mladi Albanac Bedri Kadriu je početkom rata poput mnogih redovnih vojnika JNA želio prebjeći na hrvatsku stranu kako bi dragovoljno pristupio HV-u, no uhvaćen je u Slavoniji i snimljen u trenucima u kojima ga maltretira osobno Željko Ražnatović Arkan koji se tamo našao sa svojim zloglasnim Tigrovima.

Ove neugodne trenutke srpski su dragovoljci i snimali, no ostalo je nedorečeno što se zapravo događalo, kako je završio mladi Albanac i je li uopće živ.

Da je Bedri živ i zdrav, doznaje se iz članka objavljenog na portalu Gazeta demos. U njemu je opisao kako je dopao šaka Arkanu i što mu se dogodilo nakon uhićenja:

“Skrivao sam se u tvornici zajedno sa još par prijatelja Hrvata s kojima sam bježao iz JNA. Arkanovci su saznali da je neTko unutra i opkolili su nas. Izašao sam samo ja, te im govorio da nikoga nema više, znajući sto bi moglo čekati”, ispričao je Bedri Kadriu.

“Držali su me zatvorenog 15 dana i nakon torture te me pustili.”Nakon što je uspio napustiti JNA i izbjeći Arkanovu “pravdu”, Bedri se priključio hrvatskim braniteljima i postao strani dragovoljac Domovinskog rata, a danas živi u selu pokraj Tetova.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI