PRIPREMA SE VELIKI SPEKTAKL U AUSTRIJI: Akrobatska grupa ‘Krila Oluje’ i MiG-21 izvest će posebne vratolomije

Foto: MORH/ T. Brandt

Na zrakoplovnoj manifestaciji Airpower22 u mjestu Zeltweg u Austriji 2. i 3. rujna 2022. godine sudjelovat će akrobatska grupa “Krila Oluje” i jedan avion MiG-21 iz sastava 191. eskadrile lovačkih aviona, objavilo je Dnevno.hr.

Zrakoplovna manifestacija Airpower22 tradicionalna je međunarodna izložba zrakoplovne tehnike koja se održava svake dvije godine i predstavlja najveću i najatraktivniju zrakoplovnu manifestaciju u ovom dijelu Europe. Republika Hrvatska je do sada nekoliko puta sudjelovala na ovom događaju sa svjetski poznatom akrobatskom grupom “Krila Oluje” i transportnim helikopterima. Ovo je prvi puta da se na ovaj događaj upućuje i avion MiG-21.

Krila Oluje u formaciji šest aviona

Akrobatska grupa „Krila Oluje“ oba dana zrakoplovne manifestacije oko 13:35 sati izvest će program u formaciji šest aviona.

„Airpower22 je zrakoplovna manifestacija koja je izuzetno popularna i posjećena. Organizacija je uvijek na visokoj razini, puno zrakoplova i letenja, a bogat program za sve posjetitelje, entuzijaste, a posebno fotografe osiguravaju nenadmašni prizori s očaravajućim planinama u pozadini koje zaokružuju cijelu priču. Zbog toga je i nama pilotima uvijek drago sudjelovati na ovoj manifestaciji“, rekao je vođa akrobatske grupe „Krila Oluje“ bojnik Darko Belančić.191. eskadrila lovačkih aviona izrazito je ponosna na ukazanom povjerenju i pruženoj prilici te je u planu posjetiteljima prikazati avion MiG-21 kroz letački program u trajanju od 6 minuta. Tijekom programa piloti HRZ-a prikazat će manevarske sposobnosti ovog legendarnog aviona kao i vještinu i profesionalnost. Let će se oba dana provoditi iz Zagreba bez slijetanja u Zeltweg.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI