POZNATI DETALJI PROSLAVE U KNINU: Evo tko će sve govoriti, očekuje se i puno veći broj gostiju

Foto: MORH / T. Brandt

Tijekom središnjeg obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. godišnjice VRO “Oluja” ovoga petka u Kninu očekuje se bogat program, koji će navečer završiti koncertima i vatrometom, najavljeno je u uredu Grada Knina.

Državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Darko Nekić najavio je da će proslava početi budnicom ulicama Knina u 6:30, nakon toga će od 8 sati građanima biti dostupan taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja, a od 8:30 očekuje se dolazak gostiju.

Prigodna obraćanja Markača, Plenkovića, Jandrokovića i Milanovića

“Službeni dio programa počinje u 9 sati polaganjem vijenaca izaslanstava na Trgu dr. Ante Starčevića kod spomenika Hrvatske pobjede Oluja 95. Na kraju polaganja vijenaca ide molitva, sudionici potom kreću put stadiona NK Dinara na kojem će se održati svečani dio”, kaže Nekić.

U 9:40 će na stadionu biti prijavak Predsjedniku Republike i vrhovnom zapovjedniku, a za to vrijeme će se na tvrđavi podići državna zastava uz pjevanje himne. Sve se nastavlja zvonjavom crkvenih zvona, najavom plotuna, čitanjem povjesnice i imena svih poginulih branitelja u Oluji, kao i minutom šutnje.

Ove su godine predviđena četiri prigodna obraćanja u kojima će govoriti umirovljeni general pukovnik Mladen Markač, predsjednik vlade Andrej Plenković, predsjednik sabora Gordan Jandroković i predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović.Od 11 do 11:14 je program akrobatske grupe Krila oluje i prelet helikoptera MORH- a i MUP- a, a završetak svečanosti na nogometnom stadionu je predviđen u 11 sati i 15 minuta, nakon čega će biti izjave za medije.

Sveta misa će se održavati u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta od 11:45 do 13 sati, predvodit će je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Službeni završetak programa je u 14 sati, nakon čega slijedi drugi dio programa koji je organizirao Grad Knin, u kojem će u 21 sat početi koncert Doris Dragović, potom vatromet i koncert grupe Opća opasnost.

“Ove godine očekujemo veliki broj posjetitelja s obzirom da više ne vladaju pandemijski uvjeti, a vjerujem da će sve proteći u redu. Tiskali smo više od 10.000 prigodnih majica, dobit će ih svaki sudionik programa, na taj način ćemo svi biti jednoobrazni na stadionu i u protokolima. To će, nadam se, uljepšati proslavu”, poručio je Nekić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI