OVO JE VEĆ ESKALIRALO: OPET DROGA U HRVATSKOJ VOJSCI! Tri pripadnika Oružanih snaga pala na testiranju na drogu

Foto: MORH

Ponovno su se pojavili problemi u Oružanim snagama Hrvatske vojske.

Nova tri pripadnika Oružanih snaga pala su prilikom testiranja na droge, dok je jedan odbio testiranje, doznaje Jutarnji list.

Pripadnici Vojne policije 23. srpnja proveli su testiranje pripadnika Oružanih snaga u nekoliko vojarni.


Prilikom testiranja 16 vojnika u vojarnama “Vergarola“ u Puli, “Admiral flote Sveto Letica – Barba“ u Splitu, “116. brigade HV“ u Pločama, “Pk. Marko Živković“ u Velikoj Gorici – Pleso i u vojarni 5. gbr. „”Slavonski sokolovi“ u Vinkovcima kod troje pripadnika utvrđena je prisutnost metabolita THC-a dok je jedan pripadnik odbio testiranje.

Protiv njih biti podnesene stegovne prijave Vojnostegovnom sudu zbog počinjenja stegovnog prijestupa “Dovođenje u stanje pod utjecajem droga ili odbijanja testiranja na droge“, piše Jutarnji.Podsjetimo, prije tjedan dana otkriveno je da su petorica pripadnika Oružanih snaga pali na testiranju na droge. Četvorica od njih pripadnici su Zapovjedništva za specijalne snage koji su bili pozitivni na kokain. Peti je pripadnik Vojne policije koji radio na osiguranju visokih vojnih i državnih dužnosnika.

 

Protiv svih njih pokrenut je stegovni postupak, a u MORH-u naglašavaju kako za korištenje droga u Oružanim snagama vrijedi načelo nulte tolerancije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI