OVA PORUKA S KLIŠKE TVRĐAVE ĆE ODJEKNUTI! Predsjednik udruga ‘Pauka’ zagrmio s bine: ‘Neka se srame potpisnici pomilovanja, nisu više dobrodošli’

Foto: Josko Ponos / CROPIX

Predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Boris Lapenda poručio je večeras iz Klisa sa svečane akademije postrojbe kako potpisnici pisma za pomilovanje Perkovića Mustača nisu više dobro došli.

‘Nisu suđeni za događaje iz Domovinskog rata, već za strašan zločin počinjen u vrijeme kada su bili pripadnici službe bivše države. Pitamo se zašto im nisu oduzeti činovi i odličja kada su pravomoćno osuđeni. Jedan od potpisnika pisma je rekao: ‘Ljudski je opraštati’. Točno. Zato kažem: ‘Oprosti im Bože, ne znaju što čine.’ Svih pet potpisnika sramotnog pisma o pomilovanju i njihovi jataci nikada nisu više dobrodošli među veterane 4. brigade. Nek’ se srame’, kazao je Lapenda.

Ništa bolje nije prošao ni dojučerašnji splitski gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

‘Imamo odličnu suradnju s Ministarstvom branitelja, Županijom i gradovima i općinama u našoj Županiji, međutim, suradnja s rodnim gradom Splitom je na ispodprosječnoj razini. Niti bivši gradonačelnik ne zna tko smo mi, niti je upoznat s radom Udruge veterana 4. brigade. Pitamo se, što uopće radi Odjel za branitelje u Gradu Splitu.

Za sve građane Splita postoje četiri sveta simbola. To su Sveti Duje, Hajduk, Torcida i 4. gardijska brigada. Ulica 4. gardijske brigade nalazi se na TTTS-u gdje se kanalizacija izljeva na ulicu. Hvala im na tome. Neka vide gdje su ulice 4. gardijske brigade u drugim gradovima. Pokrenuta je inicijativa za povratak ulice Maršala Tita. Drage volje im ustupamo našu ulicu za voljenog maršala.Tražimo od Grada dva parkirna mjesta za osobe s invaliditetom jer imamo naših suboraca 100-postotnih invalida koji ne mogu pristupiti našoj udruzi, a preko puta nas je invalidska komisija gdje isti moraju pristupiti. Pronašli smo prostor koji bi odgovarao, uz malo truda i minimalnu investiciju može biti stavljen u funkciju. Treba samo dva metra pomaknuti ogradu od igrališta za pse, ali to nije moguće, jer psi mogu dobiti stres od smanjenog prostora, a invalidi neka parkiraju na ulici TTTS-a 4. gardijske brigade’, kazao je Lapenda.

Potom se obratio i državnom vrhu za koje je imao poruku.

‘Gospodo političari, nama je bitno da se uhvatite pravog i ozbiljnog posla za bolje sutra. Da zaštite interese naše braće Hrvata u BiH i Srbiji koji su tamo građani 102. reda. Ostavite prošlost povjesničarima, okrenite se budućnosti, našoj i vašoj djeci, da ne odlaze iz najljepše zemlje na svijetu trbuhom za kruhom.

Nas je svakog dana sve manje. Dajte da dostojno proživimo ono što nam je ostalo. Da nas ne smatrate parazitima društva jer mi to nismo. Dali smo vam državu, ej državu, što su mnogi prije nas sanjali, ali nisu dosanjali. Svatko tko misli da smo paraziti, neka ode na Dinaru na minus 20 stupnjeva i neka kaže kako je to lako.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI