ODSJEKAO MU RUKU JER SE RUKOVAO S TUĐMANOM: Iskrvario je, a njegovo tijelo pronađeno je naknadno

Foto: Screenshot/HRT

Na lokaciji Vila Gavrilović u okolici Petrinje 15. rujna 1995. godine izvršena je prva ekshumacija masovne grobnice u kojoj su pronađeni posmrtni ostaci 17 žrtava srpske agresije.

Riječ je ostacima hrvatskih branitelja koji su likvidirani u jednom od najtežih dana koje je Petrinja doživjela u Domovinskom ratu. Napad se dogodio 16. rujna 1991., a zapovjedio ga je ratni zločinac Slobodan Tarbuk. Toga dana kraj vile Gavrilović zarobljeno je i ubijeno 17 hrvatskih branitelja.

Pješaštvo JNA je iz pravca vojarne “Veselin Gaćeša” ušlo u Petrinju koju su malobrojni branitelji branili pokušali obraniti. Srpske su snage u borbama najprije pogodile spremnik amonijaka u “Gavriloviću” u kojem se nalazilo 87 tona otrovnog sadržaja, a nakon toga su okupirale poslovni krug tvornice i započeli sa zločinima i razaranjima.


Jugoslav Vidić je samo jedan od srpskih zločinaca koji je za vrijeme napada JNA i srpske paravojske na Petrinju osuđen za ratni zločin. Toga dana je u oklopnom vozilu ušao u krug tvornice, iz skupine zarobljenih Hrvata izvukao Stjepana Komesa, te mu mesarskim nožem odsjekao ruku u laktu jer se ranije rukovao s predsjednikom Franjom Tuđmanom prilikom njegova posjeta Petrinji.

“Kao srpski paravojnik počinio je brojna zlodjela na petrinjskom području. Jugoslav je bio iz Benkovca, a radio je u tvornici mesa Gavrilović. Jednom je prigodom zajedno sa skupinom četnika došao u krug tvornice i istjerao radnike iz pogona. Žene je skinuo do gola a onda je primijetio čovjeka koji se nekom prigodom rukovao s predsjednikom Tuđmanom. Jugoslav mu je pružio ruku kao da će ga pozdraviti, a kada mu je ovaj nesretnik htio otpozdraviti pružanjem ruke, on mu je odsjekao mesarskim nožem do lakta. Iskrvario je, a njegov leš je naknadno pronađen”, ispričao je Ivica Pandža – Orkan.Facebook Comments

Loading...
DIJELI