Objavljene su neobrađene snimke ratnog Vukovara! Jedan od Vukovaraca ovo se derao četnicima

Foto: Screenshot

Engleski dobrovoljac Steve Gaunt objavio je snimke razrušenog Vukovara. Zahvaljujući njegovom prijateljstvu s pokojnim engleskim novinarom ITN-a Michaelom Nicholsonom svjedočimo neobrađenim snimkama Domovinskog rata.

Snimke su nastale dan nakon što je pao Vukovar. Inače, Engleski dragovoljac Steve Gaunt je napustio rodni Leeds kako bi se priključio obrani Hrvatske.

Na YouTubeu osvanule su tri snimke. Jedna svjedoči o dugačkoj koloni uplakanih i očajnih staraca, žena i djece, iz njega doznajemo o gnjevu i prkosu pojedinih Hrvata koji se pred četnicima nisu libili reći ono što misle, iako su gledali smrti u oči.

Jedan od takvih Vukovaraca u silini bijesa, razočarenja i očaja, ne mareći za svoj život na sav glas govorio je ono što mu je na duši.“Je*em vam majku.. Snimaj, je*em ti majku. Ubij me, ajde! Ovo je moja zemlja! Što me izgoniš? Ubij me, jebemti. UBIJ ME! Ja sam ’57. služio armiju… Nemoj me iz moje zemlje izgoniti! UBIJ ME”, viče na sav glas dok ga drugi upozoravaju da ne pravi probleme. Žene oko njega glasno plaču, nariču i pitaju se “Bože, ima li te”…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI