MORH zapošljava 15 liječnika u djelatnu vojnu službu

Pixabay

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu, 10. travnja, javni natječaj za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu 15 doktora medicine, kandidata za časnike zdravstvene službe.

Priopćenje MORH-a prenosimo u cijelosti:

“Osposobljavanje kandidata za časnike počinje u svibnju 2019. godine, a kandidati koji nisu završili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili vojni rok bit će upućeni na dragovoljno vojno osposobljavanje po posebnom programu. Za kandidate koji imaju završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili vojni rok, nema dobnog ograničenja. Naime, kandidati se nakon završetka časničke izobrazbe primaju u djelatnu vojnu službu te im se dodjeljuje časnički čin natporučnik, a potom se raspoređuju na časničku dužnost.

Položeni državni stručni ispit nije uvjet za prijam u djelatnu vojnu službu. Naime, kandidati koji nisu položili državni stručni ispit, bit će po prijmu u službu upućeni na obavljanje pripravničkog staža i polaganje državnog stručnog ispita u skladu s važećim propisima te o trošku Ministarstva obrane.

Prije upućivanja na osposobljavanje, kandidati prolaze posebni odabirni postupak. Kriteriji i postupak za utvrđivanje uvjeta propisani su Zakonom o službi u Oružanih snaga RH (Narodne novine, br. 73/13, 75/15, 50/16 i 30/18) i Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske (Narodne novine br.13/14, 134/15 i 138/15). Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz Natječaja dostavljaju se na adresu: Uprava za ljudske potencijale, Sektor za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima, Zagreb, Stančićeva 6, telefon: 01/4861-302. Rok za podnošenje prijava je 14 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama”, stoji u priopćenju.Facebook Comments

Loading...
DIJELI