Ministar obrane zahvalio SAD-u na potpori nakon potresa

Ministar obrane Mario Banožić primio je u petak, 8. siječnja 2021. u oproštajni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj Nj. E. Roberta Kohorsta.

Tom prigodom, obje strane još jednom su potvrdile izvrsne odnose dviju država u području obrane, pri čemu je između ostalog, istaknuta i uspješna suradnja u okviru NATO saveza.

Ministrova zahvala

Ministar obrane zahvalio je SAD-u, kao i svim državama saveznicama i partnerima na iskazanoj podršci i potpori prilikom sanacija razornog potresa koji je pogodio grad Zagrebu u ožujku i Sisačko-moslavačku županiju krajem prosinca 2020. godine. Istaknuvši kako će nastavak uspješne suradnje sa SAD-om i dalje biti jedan od prioriteta za njegova mandata, ministar Banožić još jednom je naglasio kako su  upravo Sjedinjene Države najvažniji strateški partner Republike Hrvatske u području obrane i sigurnosti.

„Značajnija vojno-tehnička suradnja sa SAD-om obuhvaća donaciju i nabavu helikoptera UH-60M Black Hawk, kao i donaciju borbenih vozila Bradley. Također, iznimno značajan segment bilateralne obrambene suradnje sa SAD-om je suradnja s Nacionalnom gardom Minnesote“, podsjetio je ministar Banožić i zahvalio veleposlaniku Kohorstu na njegovom iznimnom doprinosu u izgradnji kvalitetne suradnje dviju država.Veleposlanik Kohorst zadovoljan

U tom kontekstu, ministar obrane i veleposlanik Kohorst izrazili su zadovoljstvo i zajedničkim sudjelovanjem u NATO vođenim operacijama, misijama i aktivnostima, kao i o projektima opremanja, obuci, izobrazbi i vojnim vježbama hrvatske i američke vojske.

Veleposlanik Kohorst kazao je kako je izrazito zadovoljan ostvarenom suradnjom SAD-a i Republike Hrvatske rekavši kako vjeruje u daljnje jačanje partnerstva i suradnje dviju država na svim područjima.

Na kraju, iskazano je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te je istaknuta spremnost za daljnji nastavak suradnje između dvije zemlje.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI