MILANOVIĆ TO UOPĆE I NITI MALO NE SKRIVA! Podržava nabavku oružja a ‘posebno borbenih zrakoplova

Foto: MORH/ F. Klen

U Ministarstvu obrane u petak 15. listopada 2021. godine svečano je obilježena 30. obljetnica ustrojavanja Glavnog stožera Oružanih snaga.

Svečanom obilježavanju nazočili su izaslanik predsjednika Vlade i ministar obrane Mario Banožić, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ante Bačić, načelnik Glavnog stožera OS admiral Robert Hranj te drugi vojni i civilni dužnosnici.

Ministar Banožić je u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i svoje osobno ime čestitao pripadnicima Glavnog stožera Oružanih snaga tridesetu obljetnicu ustrojavanja.


Prisjetio se uloge Glavnog stožera u ratu, svih hrvatskih branitelja koji su dali život za domovinu i za stvaranje Hrvatske vojske. “Tada smo imali neprijatelja koji je bio snažniji i opremljeniji, međutim upravo hrvatski branitelj, taj čovjek koji je bio odlučan braniti državu, bio je dio Glavnog stožera, Hrvatske vojske i na je taj način ušao u povijest”, rekao je ministar.

Ministar Banožić istaknuo je kako su Hrvatsku vojsku kakvu danas imamo, koja je prepoznatljiva parterima, saveznicima u svim misijama i operacijama, stvorili hrvatski vojnici koje je Glavni stožer razvijao uz pomoć Ministarstva obrane.“Svakog hrvatskog vojnika krasi ono što je krasilo hrvatskog vojnika i za vrijeme Domovinskog rata, a to su izvrsnost i hrabrost. Svi načelnici Glavnog stožera, sudionici u radu Glavnog stožera težili su tom cilju, cilju izvrsnosti. Želim da to čine i dalje. Želim da Hrvatska vojska i dalje bude prepoznata po izvrsnosti u mirovnim misijama i operacijama. S tim ciljem želim da ostanete domovini vjerni”, poručio je ministar obrane.

 

Čestitavši pripadnicima Glavnog stožera njihov Dan, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović istaknuo je kako mogu biti ponosni na povijesno razdoblje stvaranja Hrvatske vojske kao i na njezinu današnju ulogu. Naglasio je kako podržava projekte opremanja i modernizacije, posebice nabavu višenamjenskih borbenih zrakoplova, ali i ostale projekte koji su nužni za redovno funkcioniranje Hrvatske vojske.

Admiral Hranj čestitao je svim dosadašnjim pripadnicima Glavnog stožera 30. rođendan i Dan Glavnog stožera. Osvrnuo se na tijek razvoja i povijesnu ulogu Glavnog stožera i Hrvatske vojske. Podsjetio je kako su na čelu Glavnog stožera bili vrhunski vojnici, generali i zapovjednici koji su se dokazali u ratu.

“Izazovi su bili veliki, ali u svakoj epohi Glavni stožer je postajao bolji i organiziraniji, što se odrazilo i na Oružane snage koje su postajale još modernije i opremljenije”, rekao je admiral Hranj.

Podsjetio je kako danas imamo Oružane snage koje su priznate i cijenjene kod saveznika i partnera.
U ime odlikovanih i pohvaljenih, zahvalio se brigadni general Željko Živanović koji je istaknuo kako je iznimna čast biti odlikovan na današnji dan, ali i velika obaveza i odgovornost jer je služenje domovini vrijednost koju želimo očuvati i prenositi budućim generacijama.

Odlikovanja, medalje i pohvale djelatnicima GS OSRH uručili su ministar obrane Mario Banožić, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović i načelnik Glavnog stožera admiral Robert Hranj, objavio je MORH.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI