MILANOVIĆ ČESTITAO HRVATSKIM BRANITELJIMA: ‘Pokazali ste odvažnost, hrabrost i nesalomljiv duh, te časne ljudske osobine kojima ste se već dokazali u Domovinskom ratu’

Screenshot

Hrvatski branitelji Werner Ilić i Martin Cruickshank uspješno su preveslali Atlantik u čamcu dvosjedu nazvanom “Fenix”. Putovanje su započeli 15. siječnja 2022. godine na Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Svojim činom željeli su zahvaliti domovini.

Riječ je o jednom od najtežih izazova na svijetu, a kako je prije polaska rekao umirovljeni brigadir Ilić za HRT, “danas, 30 godina kasnije, pripremamo se preveslati Atlantik i tako Hrvatsku učlaniti u ligu naroda prekooceanskih veslača”.

Nakon uspješnog poduhvata, u subotu im se zahvalio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

“Čestitam od srca Werneru Iliću i Martinu Cruickshanku, hrvatskim braniteljima i umirovljenim časnicima Hrvatske vojske, koji su preveslali Atlantik od Kanarskih otoka do Barbadosa slaveći tako 30. obljetnicu međunarodnog priznanja naše Domovine. U 83 dana putovanja Atlantikom pokazali ste odvažnost, hrabrost i nesalomljiv duh, te časne ljudske osobine kojima ste se već dokazali u Domovinskom ratu.

Ne samo da ste tako ostvarili svoj cilj koji ste mi najavili kada smo se susreli prije vašeg putovanja, nego ste uvrstili Hrvatsku među tek 30-ak zemalja koje imaju hrabre ljude poput vas, spremne za takav pothvat. Hrvatska je ponosna na vas jer ste svijetu pokazali snagu hrvatskog domoljublja i veličinu naše pomorske tradicije”, napisao je Milanović.Facebook Comments

Loading...
DIJELI