MILANOVIĆ OPET BRILJIRAO RIJEČIMA: Jaka čestitka i poruka specijalnim snagama na njihovu obljetnicu

Foto: Arhiva MORH/ M. Čobanović

Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku povodom 31. obljetnice osnutka specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dan Zapovjedništva specijalnih snaga.

U najtežim trenutcima Domovinskog rata, u odlučnim bitkama koje su donosile prevagu, braneći Domovinu izgrađivali ste nepokolebljivi duh hrvatskog specijalca.

Bili ste i ostali elita elite pobjednika! Svakom akcijom pomicali ste granice i dokazivali da za vas ne postoji izazov kojega ne možete svladati. Bili ste ljudi sa zadaćom više, tihi, ali nepokolebljivi i uspješni. Budite takvi i dalje!

U sjećanjima i molitvama su nam svi hrvatski specijalci koji su pali na putu pobjede. Njihova žrtva treba biti primjer svima nama, mladim naraštajima. Hrvatski vojnik, hrvatski specijalac zaslužan je za slobodu, za život u sigurnoj, ponosnoj i jakoj Republici Hrvatskoj.

Nastavite izgrađivati Zapovjedništvo specijalnih snaga u duhu prethodnika. Iskoristite svaki trenutak za učenje, napredovanje, svladavanje novih vještina.Vjerujem kako se nikada nećete umoriti od doprinosa jedinoj domovini Hrvatskoj!”

Istim pripadnicima na istoj obljetnici obratio se i  čestitao hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

“Radi se o iznimnoj postrojbi. Doduše, svaka je iznimna, ali vi ste specijalna garda posebne kategorije. Reći da ste elita, nije pretjerivanje nego činjenica. Ali figurativno rečeno ‘plemstvo’ obvezuje, jer se na vas gleda sa posebnim očima i sa većim očekivanjima. Vaš ugled mora biti neokrnjen”, kazao je predsjednik pripadnicima Specijalne postrojbe i bez oklijevanja priznao kako se bavio politikom dok su oni ratovali:

“Dok sam ja bio diplomat, vaši su suborci ginuli, ali tada sam učio o suradnji sa drugima, većima. Mala vojska, mala služba mora surađivati sa velikim savezima. S druge strane, u savezima smo radi sebe, ne radi njih. Radi stjecanja znanja, rutine i vještine kojom bi branili hrvatske interese”.

Milanović je ovom prilikom spomenu veliki značaj pripadnika ove jedinice koji su rođeni u BiH.

“Kultura sjećanja je važna, trebamo pamtiti da je od 75 vaših poginulih vitezova, njih 30 je rođeno u BiH. To je bilo vrijeme kada su Hrvatsku branili sinovi iz malih sredina, a najmanje iz centra Zagreba. Oni žive u drugoj državi, ali nož u leđa im ne smijemo zabiti. Imperativ je na Hrvatskoj”, zaključio je Milanović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI