MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA KARAVANA PRIJATELJSTVA: ‘Želimo odati počast svim žrtvama u Hrvatskoj i BiH koji su položili svoje živote za obranu svojih stoljetnih ognjišta, a posebice žrtvama Vukovara’

Foto: Hercegovina.info

Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bicikl”, u suradnji s više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske, od 28. travnja do 2. svibnja ove godine organizira desetu Međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 2022.

“Karavanom se želi odati počast svim žrtvama u Hrvatskoj i BiH koji su položili svoje živote za obranu svojih stoljetnih ognjišta, a posebice žrtvama Vukovara u kojemu je tijekom tromjesečne opsade poginulo oko 3.500 osoba, od čega više od tisuću civila, te obilježavanje godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu selu (današnje Borovo) pokraj Vukovara. Također, jedan od razloga je i nastavak prijateljskih odnosa između BiH i Hrvatske te Grada Mostara i Grada Vukovara koji su gradovi prijatelji”, navodi se u priopćenju objavljenom na portalu  Hercegovina.info.

Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine više oko 500 kilometara. Karavana će se kretati pravcem Mostar – Kiseljak – Žepče – Orašje – Županja – Vukovar, a vozit će se magistralnim i županijskim cestama.

Biciklističku karavanu osiguravat će policijska pratnja, a u pratnji će biti i kombi vozilo koji će prevoziti hranu, piće i druge potrepštine za sudionike biciklijade.

Okupljanje i polazak je u četvrtak, 28. travnja, u 9 sati ispred mostarske Kosače.Facebook Comments

Loading...
DIJELI