MARINKO KREŠIĆ LJUTITO ZAGRMIO: ‘Mi ćemo se očitovati o optužnicama, to je nezapamćen presedan’

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Predsjednik Hrvatskoga generalskog zbora Marinko Krešić u petak je optužnicu kojima srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine (TZRZ) tereti četiri visoka časnika hrvatskoga zrakoplovstva zbog akcija u Oluji ocijenio presedanom nezapamćenim u povijesti.

Predsjednik Hrvatskoga generalskog zbora umirovljeni general bojnik Marinko Krešić u Osijeku je sudjelovao na osnivanju Stručnog savjeta – ogranka HGZ-a za Slavoniju i Baranju te je tom prigodom na novinarski upit odgovorio da “neprihvatljivim smatra mogućnost da jedna zemlja donosi zakon koji vrijedi za cijelo područje kompletne bivše Jugoslavije i da može dignuti optužnice protiv naših junaka koji nisu učinili nikakvo zlodjelo“.

“Oni nisu prešli u tuđi prostor, već su se borili na prostorima Republike Hrvatske i izvršavali svoje zadaće”, rekao je Krešić i dodao kako je optužnica podignuta u drugoj državi, a odnosi se na Republiku Hrvatsku.

“To je presedan i mislim da ćemo se očitovati i dati široko izvješće o tom pitanju čim budemo imali više detalja”, najavio je umirovljeni general bojnik i predsjednik HGZ-a Marinko Krešić.

Predsjednik HGZ-a Krešić podsjetio je da je Slavonija u Domovinskom ratu dala nemjerljiv doprinos u obrani suverene i samostalne Republike Hrvatske, ističući kako se žele više uključiti u rad i pomoći Slavoniji.Facebook Comments

Loading...
DIJELI