KUTINA, ORKAN, ARBANAS, VUČEMILOVIĆ: 11 uglednih branitelja traži žuran razgovor s Vladom

Pixabay

"Naša želja je da Vas informiramo argumentirano s dokazima o selektivnom pristupu hrvatskog pravosuđa u slučaju kaznenog progona osnivača i bivšeg glavnog urednika Braniteljskog portala g. Mladena Miloševića i njegove neuobičajeno brze istrage te prvo i drugostupanjskog postupka na sudovima, prekidanja liječenja i pozivu na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od 22 mjeseca", potpisuje pismo 11 zapovjednika i članova uredništva Braniteljskog portala.

Čak jedanaest uglednih braniteljskih imena, članova uredništva Braniteljskog portala, odaslalo je pozive za žuran razgovor na adresu Bože Petrova i Andreja Plenkovića. Evo o čemu žele razgovarati:

-Poštovana gospodo, obraćamo se Vama kao predsjednicima najveće zakonodavne i izvršne vlasti u Republici Hrvatskoj sa zamolbom da nas primite na razgovor.

Tim razgovorom želimo Vas izvijestiti i argumentirano pokazati kako se u RH selektivno provode istražne radnje i jednako tako vode sudski sporovi kada su pitanja počinjenja kaznenih djela.


-Vama i nama je jasno da Ustav RH jamči svim građanima jednakopravnost naspram zakonima RH i pred tijelima koja se bave provedbom zakona reguliranim ustavom RH.

-Nažalost u poratnom vremenu svjedoci smo kako se u bezbroj slučajeva odredbe zakona, poglavito kaznenog primjenjuju selektivno cijeli niz godina.
-Najugroženija skupina takvog selektivnog pristupa kaznenim progonima jest braniteljska populacija kao i obični mali i siromašni ljudi kojima se selektivnim pristupom selektivnog zakona događaju ; ovrhe, blokade, oduzimanje imovine,
deložacije i u konačnici zatvorske kazne.-Najočitiji primjer selektivnog pristupa očituje se u neprocesuiranju pljački iz doba privatizacije, neprocesuiranju pogubnih koruptivnih radnji, neprocesuiranju osoba koje su u vrijeme velikosrpske agresije počinile ratne zločine protivne ratnom pravu i Ženevskoj konvenciji i koje ne mogu biti obuhvaćene odredbama o aboliciji.

-Naša želja je da Vas informiramo argumentirano s dokazima o selektivnom pristupu hrvatskog pravosuđa u slučaju kaznenog progona osnivača i bivšeg glavnog urednika Braniteljskog portala g. Mladena Miloševića i njegove neuobičajeno brze istrage te prvo i drugostupanjskog postupka na sudovima, prekidanja liječenja i pozivu na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od 22 mjeseca.

-Napominjemo da ovdje u ovom priopćenju nećemo iznositi dokaze s kojima raspolažemo o istražnim radnjama i sudskom postupku koji je vođen pred županijskim sudom u Šibeniku, a na koje se oglasio 8. studenog 2015 god. svojim javnim priopćenjem HHO- koji je cijelo vrijeme pratio ovaj sudski proces te ustanovio da su Miloševiću kršena osnovna ljudska prava te uvidom u spise došao do zaključka o vrlo suspektnom suđenju koji po njihovom zaključku je montirani politički progon.

-Najvjerojatnije se radilo o politički montiranom procesu prethodne vlasti.

-Ovaj slučaj kaznenog progona Miloševića i djela koja su mu se stavljala na teret gotovo u svim elementima istovjetna su, samo što su minorna u usporedbi sa nalazima državne revizije koja je nedavno provedena u HVC-u te je u medijima i politički podigla ogromnu prašinu.

-Ovdje jasno želimo reći da su javne umjetničke slobode jedno, a zakon i odredbe po kojima je dužan raditi ravnatelj HAVC-a je nešto sasvim drugo.

-Gospodo ne možemo da u ovoj zamolbi prešutimo ultimativan način na koji
-Vam se obratila inicijativa dijela filmskih djelatnika okupljenih u inicijativu
-“Puk o nam je film”, koji su izričito tražili, citiramo; izričito tražimo da nas hitno primi predsjednik Vlade RH na razgovor, što se samo dva dana poslije i dogodilo.

-Mi članovi Uredništva Braniteljskog portala kojima je “Puk o Film”, 1991 godine na početku velikosrpske agresije na Hrvatsku, obraćamo Vam se bez ikakvih ultimativnih zahtjeva, već samo običnom zamolbom da nas primite na razgovor u razumnom roku.

S poštovanjem- članovi Uredništva Braniteljskog portala:

1. Ivica Arbanas – jedan od zapovjednika obrane Vukovara –zapovjednik Gardijske Bojne Termiti
2. Ivica Pandža –Orkan- Načelnik stožera 17.pukovnije Sunja
3.Ante Katić-Jeri- zapovjednik 115. Imotske Brigade HV-e
4.Ilija Vučemilović – zapovjednik bojne 1. Gardijske Brigade Tigrovi
5.Darko Banić – zapovjednik 7. Domobranske Pukovnije
6. Boris Klapirić –Boća – zapovjednik Satnije Imotske Bojne 4.GBR
7. Stevo Šimunović –Stiv – zapovjednik Bojne 7. Gardijske Brigade
8. Ante Reljanović- Badžo – Diverzantski Vod 113. i 142. Brigade
9. Roko Mijić- zapovjednik 142. Drniške Brigade HV-e i Z. zapovjednika OG Sinj
10.Branimir Petričević – Iso – Ratni zapovjednik Vojnog Središta za obuku-Petar Berisavić
11. Damir Markuš- Kutina – pripadnik HOS-a, Vukovarski dragovoljac

Facebook Comments

Loading...
DIJELI