JOŠ JEDNA UDRUGA STALA NA MEDVEDOVU STRANU: ‘Tko vam uopće daje za pravo govoriti takve gnjusne riječi i u ime koga to zapravo činite!?’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

I dalje pristižu reakcije na sukob između ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i (dijela) braniteljske populacije nakon što je u Saboru prošao Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata.

Iako se velika većina udruga obrušila na Medveda, danas mu je stigla podrška iz Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije.

Oni su uputili otvoreno pismo u kojem su istupe kritičare Medveda nazvali – neprimjerenim.


U cijelosti prenosimo njihovo priopćenje.

“U zadnjih nekoliko dana svjedoci smo mnogobrojnih neprimjerenih istupa u javnosti od strane pojedinih istaknutih pojedinaca iz redova naše braniteljske populacije, stoga držimo opravdanim uputiti javno priopćenje, a u svezi svih događanja. Članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, hrvatski ratni vojni invalidi, ali i svi hrvatski branitelji iz Domovinskog rata u cjelini, kao uostalom i cjelokupna hrvatska javnost, svjedocima su kako se dolaskom Tome Medveda na čelo Ministarstva hrvatskih branitelja općenita situacija u svezi braniteljske populacije znatno popravila na bolje i to nitko iole objektivan ne može osporiti.Zar tako lako i tako brzo zaboravljamo sve prethodnike Tome Medveda na čelu našeg Ministarstva hrvatskih branitelja, ne ulazeći uopće u njihovu stranačku pripadnost?! Nisu li ti isti gotovo sve radili na štetu hrvatskih branitelja i stradalničke populacije?! Nisu li upravo navedeni htjeli ukinuti Ministarstvo hrvatskih branitelja i “strpati” nas u kategoriju “socijalnih slučajeva”?! Zar tako lako i tako brzo zaboravljamo tko je pripremao i predložio novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji?! Da, upravo je to učinio naš ministar Tomo Medved, kojeg sada optužujete za veleizdaju!

Tko vam uopće daje za pravo govoriti takve gnjusne riječi i u ime koga to zapravo činite!? Prihvaćamo činjenicu kako se netko bavi politikom i koristi razne načine za promoviranje svoje političke opcije i njenih političkih ciljeva, no smatramo kako je krajnje nedopustivo to činiti na ovakav krajnje bezobrazan način, što smo imali prilike gledati i slušati zadnjih dana! Pozdravljamo i podržavamo donošenje Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, jer je upravo ta populacija hrvatskih stradalnika zakinuta u svojim pravima od završetka Domovinskog rata do danas!

Ta je dugogodišnja nepravda napokon ispravljena, zahvaljujući upravo našem ministru Tomi Medvedu i njegovom timu. Pojedinci su zadnjih dana u svojim javnim istupima u medijima, pa čak i kroz raspravu u Hrvatskom saboru, pokušali nametnuti razne teze i percepciju u hrvatskoj javnosti, a poglavito u braniteljskoj populaciji, kako se spomenuti Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata donosi isključivo za ostvarivanje prava srbočetničkih neprijateljskih formacija i njihovih pomagača!

Rijetki su pojedinci koji su se u svojim raspravama prisjetili 402 ubijene nedužne djece i članova njihovih obitelji, kao i svih ostalih mnogobrojnih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata diljem Republike Hrvatske!? Ne budimo sebični i nepravedni prema toj populaciji koja liječi vrlo bolne ratne rane, kao uostalom i svi ostali hrvatski stradalnici iz Domovinskog rata! Republika Hrvatska je ipak pravna država, ma koliko to netko pokušava osporiti i negirati. Vjerujemo njenom vodstvu i svim institucijama, koje će uvjereni smo poduzeti sve potrebne radnje kako u praksi ne bi došlo do zlouporabe navedenog Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata!

Možda će se u provedbi ovog Zakona i pojaviti poneki slučaj zlouporabe i ostvarivanja nepripadajućih prava, zbog raznih nepredvidivih okolnosti i specifičnosti, jer idealno rješenje ovako kompleksnog problema zapravo i ne postoji. Bitna je ipak u cijeloj ovoj priči nepobitna činjenica kako će civilni stradalnici napokon ostvariti svoja prava u okviru ovog Zakona! I za kraj, dajemo i dalje bezrezervnu i apsolutnu podršku ministru Tomi Medvedu, prvenstveno kao čovjeku, ratniku i hrvatskom branitelju, ali i njegovom nesebičnom i požrtvovnom radu, kako dosadašnjem, tako i budućem!”, stoji u pismu koje je potpisao predsjednik udruge Marijan Smernić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI