General-bojnik Boris Šerić postao novi zapovjednik Hrvatske kopnene vojske

Foto: MORH

U  Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu u srijedu, 18. ožujka 2020. godine održana je svečana ceremonija primopredaje zastave između starog i novog zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, general-bojnika Siniše Jurkovića i general-bojnika Borisa Šerića, u nazočnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH admirala Roberta Hranja, glavnog inspektora obrane general-pukovnika Drage Matanovića i ostalih predstavnika ustrojbenih cjelina Hrvatske vojske.

Svečanost je održana uz pridržavanje propisanih zdravstvenih mjera i mjera ponašanja vezano uz epidemiju koronavirusa.

Krstičević: Hrvatska vojska, zapovjednici i svi vojnici, dočasnici i časnici moraju osobnim primjerom pokazati kako se ponašati i nositi sa sprječavanjem daljnjeg širenja koronavirusa.

„Generale Šeriću, čestitam Vam na novoj dužnosti! Uvjeren sam kako imate dovoljno iskustva i znanja da se kao zapovjednik Hrvatske kopnene vojske nosite sa svim izazovima koji su pred nama”, kazao je ministar napomenuvši kako je sada jedan od glavnih izazova daljnja borba protiv koronavirusa, u suradnji s policijom i drugim institucijama.

Ministar Krstičević istaknuo je kako Hrvatska vojska, zapovjednici i svi vojnici, dočasnici i časnici moraju osobnim primjerom pokazati kako se ponašati i kako se nositi sa situacijom, a sve u cilju sprječavanja daljnjeg širenja koronavirusa.“Vidjeli ste da Vlada čini sve kako bi upravljala krizom nastalom uslijed epidemije koronavirusom, što nije nimalo jednostavno”, poručio je ministar naglasivši kako Stožer civilne zaštite kao dio sustava domovinske sigurnosti izvrsno radi svoj posao i zahvaljujući tome nema velikog broja zaraženih.

Ministar je istaknuo kako je Hrvatska vojska kao jedan od stupova državnosti još od vremena Domovinskog rata bila primjer i uzor kako se treba ponašati u vremenima kada su ugroženi ljudski životi.

Ministar se posebno zahvalio i general-bojniku  Jurkoviću na dosadašnjem radu i doprinosu.

Hranj: Hrvatska kopnena vojska ima važnu i nezamjenjivu ulogu u obrani Republike Hrvatske

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Hranj čestitao je novoizabranom zapovjedniku kazavši kako Hrvatska kopnena vojska ima veoma važnu i nezamjenjivu ulogu u obrani Republike Hrvatske, a generalu Jurkoviću poželio je uspjeh na novoj dužnosti zamjenika načelnika Glavnog stožera.

Također, pozvao je sve pripadnike na odgovorno ponašanje i zajedničku borbu protiv koronavirusa: “Svjedoci smo da se situacija mijenja iz dana u dan, od vas tražim brzo odlučivanje, ozbiljnost i pažljivo postupanje s primarnim ciljem da očuvamo Hrvatsku vojsku za njenu temeljnu zadaću, a to je obrana domovine.”

General Šerić: Zalagat ću se za ubrzavanje procesa razvoja i integracije novih sposobnosti koje jamče obranu suvereniteta, sudjelovanje u međunarodnim misijama, operacijama i aktivnostima i potporu državnim i civilnim institucijama

Preuzevši dužnost novog zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Šerić je istaknuo: “Moja vizija je nastaviti zalagati se za ubrzavanje procesa razvoja i integracije novih sposobnosti koje jamče obranu suvereniteta, sudjelovanje u međunarodnim misijama, operacijama i aktivnostima i potporu državnim i civilnim institucijama“. Također, general Šerić zahvalio je ovim putem svojoj obitelji i kolegama na iskazanoj potpori iskazavši uvjerenje kako će i nadalje imati potporu načelnika Glavnog stožera OS RH, kao i potpredsjednika Vlade i ministra obrane u svim aktivnostima, usvajanju sposobnosti i izgradnji, modernizaciji i opremanju Hrvatske kopnene vojske kao najznačajnije grane Hrvatske vojske.

General Jurković: Novi zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Šerić izvrstan je izbor, zapovjednik i vođa koji će svoje znanje uložiti u daljnje jačanje Hrvatske kopnene vojske

“Hvala svim pripadnicima i zapovjednicima zapovjedništava i postrojbi Oružanih snaga s kojima sam kao zapovjednik surađivao i koji su bili u potpori Hrvatskoj kopnenoj vojsci u provedbi njenih mnogobrojnih zadaća”, poručio je general-bojnik Jurković zahvalivši generalu Šeriću na dosadašnjoj suradnji zaključivši: „Novi zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Šerić izvrstan je izbor, zapovjednik i vođa koji će svoje znanje uložiti u daljnje jačanje Hrvatske kopnene vojske“.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI