DJEČAK BRANITELJ IZ SISKA: ‘Skoro su nas sve pobili, smučilo mi se kad sam vidio mrtve’

Foto: Screenshot/yt

Isječak iz videa o 2. gardijskoj brigadi nazvan “Banijska oluja” tek nakon tri desetljeća zainteresirao je javnost i to zbog 15-godišnjaka koji odjeven u vojnu uniformu 1991. objašnjava kako se našao među hrvatskim vojnicima.

“Zovem se Antun, rođen sam 16. lipnja 1976. godine i dolazim iz Siska”, kaže golobradi dječak na samom početku objašnjavajući kako je “sa svima dobar”.

“I sa mnom su svi dobri. Moj prvo dodir s ratom bio je kad sam otišao u Vukovar kad mi je M48 razvalio rame i dva puta mi slomio nos. Kad je bio prvi napad na Bogdanovce, smučilo mi se kad sam vidio mrtve. Onda sam tražio pušku, ali mi je nisu dali jer sam najmlađi pa sam je ja uzeo iz skladišta i otišao s ljudima na prvu liniju fronte”, ispričao je Antun, iako neki od branitelja Bogdanovaca i Vukovara kažu da ga se ne sjećaju.

“Skoro su nas sve pobili, pa sam s petoricom prošao kroz minsko polja”, kazao je dalje.

“Trojica su stradala, a nas dvojica smo ostali živi i nekako otišli kući.”Ne daju mi na prvu liniju ‘jer sam premali, jer sam prešmrkav, jer sam prebalav’, a ja bi volio ići u Komarevo ili Sunju. Oni kažu ‘da pogineš, tko će odgovarati za tebe’, a ja im kažem ‘kad bi čovjek znao gdje će poginuti, nikada tamo ne bi išao’, mudro zaključuje dječak s ratnog zapisa.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI