DIRLJIVA POSVETA U DALMATINSKOJ ZAGORI: U malom mjestu na autobusnoj stanici osvanuo mural heroju

Foto: Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

“Mural posvećen žrtvi  francuskog dragovoljca koji je branio Vukovar Jean Michel Nicoliera na autobusnoj stanici na Kreševom Polju, Općina Šestanovac, u Dalmatinskoj Zagori, dokazuje da se i u skromnim uvjetima može napraviti mnogo”, zaključak je na stranici Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata koja je i objavila ovu zanimljivu fotografiju.

Foto: Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

Naime, svi vjerujemo znate da iako nije jedini, Jean Michel Nicolier najpoznatije je ime stranog dragovoljca Domovinskog rata ubijenog na Ovčari, a za čijim se ostacima još uvijek traga.

Nicolier,  koji je tijekom godina diljem Hrvatske postao simbolom stranih dragovoljaca, uz pokoji mural i spomenik u Vukovaru, u ostalim većim gradovima još uvijek nije dobio nikakvo spomen obilježje, ulicu ili park. Čini se kako manje sredine ipak bolje prepoznaju vrijednosti Domovinskog rata. Pa stoga i ne čudi ovaj prekrasni mural sa autobusne stanice u Dalmatinskoj Zagori.


Uz mural ovo mjesto ima spomenik dr. Franji Tuđmanu (kod crkve Posrednice Svih Milosti koja se nalazi na granici sela Kreševa i Katuna), te spomenik poginulim hrvatskim braniteljima sa spomen-križem.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI