DANI OTVORENIH VRATA! Split i Zagreb doživjeli posebnu priču: HVU ‘Dr. Franjo Tuđman’ u Zagrebu i Splitu otvorili svoja vrata

Foto: HVU

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” održan je u subotu 25. ožujka 2023. godine u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu i u vojarni “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu.

Također, zainteresiranim kandidatima predstavljeni su kampovi i vojna obuka kadeta na HVU te život i rad kadeta.

Prezentaciju na HVU “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu zainteresiranim posjetiteljima održali su voditeljica referade pukovnica Jasna Hižar Škrlec i zamjenik zapovjednika Kadetske bojne Predrag Matanović satnik Leopold Gelemanović, a u vojarni u Splitu posjetitelje je informirao kapetan korvete Tomislav Sunko.

Posjetitelji su razgledali objekte u vojarnama, obučne kabinete, brodove Hrvatske ratne mornarice, sportske terene, smještajne kapacitete kadeta te vojnu opremu i naoružanje.

Kadetkinja narednica Kristina Vrabec, studentica je četvrte godina Vojnog inženjerstva i za ovu prigodu prisjetila se svojih početaka kad je već u šestom razredu osnovne škole za vrijeme posjeta vojarni dobila želju da i sama jednog dana postane vojnikinja, što joj se i ostvarilo. Najviše joj se sviđaju kampovi, a svim maturantirma koji žele postati najbolja verzija sebe poručuje da upišu vojne studije.Facebook Comments

Loading...
DIJELI