BRANITELJICA PRAVOSLAVNE VJERE: Političari moji, pa s kim ste vi to lomili pogaču na domjenku?

Facebook

"Branitelji moraju biti stup ovog društva i ne smiju se ponižavati i svako malo nas etiketirati pogrdnim imenima. Također, neka se narod pravoslavne vjeroispovijesti već jednom izjasni da li je ugrožen ili ne", smatra Boja Kaurin, hrvatska braniteljica.

Boja Kaurin hrvatska je braniteljica pravoslavne vjeroispovijesti. U želji da se čuje i njen glas, o tome koliko je “ugrožena” te tko je najveći neprijatelj hrvatskoh naroda i srpske nacionalne manjine, napisala je u otvorenom pismu:

“Poštovani premijeru hrvatske vlade, poštovana predsjednice i vrhovna zapovjednice, poštovani političari Hrvatskog Sabora, obraćam vam se i pitam: Do kad ćemo trpiti psihički teror Milorada Pupovca, zastupnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj?

Kao hrvatska braniteljica pravoslavne vjeroispovijesti koja je branila Hrvatsku od srbočetničke agresorske vojske koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku pitam vas, može li mu netko stati na kraj s njegovim svakodnevnim istupcima u javnosti o ugroženosti Srba? O kakvoj on to ugroženosti priča, tko je to ugrožen u Hrvatskoj? Ima li ijedan dokaz za to? Na domjenku u srpskom nacionalnom vijeću za pravoslavni Božić umjesto poruke mira on šalje poruke mržnje za govornicom. Izaslanik iz Beograda koji je također tu došao, javno se prijeti da će branit Srbe svim raspoloživim sredstvima. Kakve su poruke odaslane sa tog domjenka kojeg financiraju građani i porezni obveznici? Nitko nije reagirao od prisutnih političara nego su i dalje nastavili lomiti pogaču s njima. Zašto o ugroženosti ne pitate narod pravoslavne vjeroispovijesti koji živi mirno i dostojanstveno? Već odavno je poznato da Pupovac mrzi sve sto je hrvatsko, osim kune. On kao takav ne može zastupati nacionalnu manjinu. On treba kao i svi poštovati zakone hrvatske države. Previše traži od Hrvatske. Ponekad se upitam gdje ja to živim?

U Hrvatskoj koja je toliko natopljena krvlju za vrijeme Domovinskog rata gdje je toliko mladih života palo da bi bili slobodni i samostalni. Koliko ih je samo mučeno po srpskim logorima, a naročito branitelji.

Sjetimo se Predraga Mišića, branitelja pravoslavne vjeroispovijesti koji je zajedno sa svojim suborcima mučen i koji je prošao kalvariju u logoru Sremska Mitrovica. Koliko civila žena, djece, staraca je mučeno, silovano i poklano.Zar smo onda, nakon svega, dočekali da nam u Hrvatskoj kroji sudbinu Pupovac? Mi se nismo borili, ginuli, svoju krv prolili, teški invalidi postali, svoju mladost i zdravlje ostavljali po ratištima za ovakvu nam današnju Hrvatsku. Da li znate koliko branitelja umire dnevno? Koliko ih još ima oboljelih od teških bolesti raka, srčanih i moždanih udara, koliko ih je suicida izvršeno zbog ovakve politike? Kad vidimo što se događa, razbolio bi se i zdrav čovjek, a ne branitelj koji je prošao pakao rata. Dodajete samo sol na ranu da nas jos više peče.

Do kad će Pupovac određivati koje ćemo obljetnice slaviti? Određuje li Hrvatska Srbiji koje obljetnice će slaviti?

Mislim da ne. Pupovac odlučuje koja spomen ploča će gdje biti i što će nan njoj pisati. U svakom branitelju vidi ustašu i prijetnju. Zar nismo previše toga prošli da bi nam Pupovac odredivao sudbinu? Nacionalnu manjinu u Hrvatskoj treba zastupati osoba koja će raditi za dobrobit oba naroda. Ne dozvolite da Pupovac odlučuje što se smije. a što se ne smije. Također, pitam vas i tražim odgovore, tko mu je dodijelio čin Hrvatske Vojske? Čime ga je zaslužio jer ga mnogi s prve srte bojišnice ne mogu dobiti… Oni dobiju samo dva metra crne zemlje, par plotuna i hrvatski barjak. Mnogi branitelji nam žive na rubu egzistencije mnogi su beskućnici, mnogi ostali bez svojih domova. Branitelji moraju biti stup ovog društva i ne smiju se ponižavati i svako malo nas etiketirati pogrdnim imenima. Također, neka se narod pravoslavne vjeroispovijesti već jednom izjasni da li je ugrožen ili ne. Nažalost, Pupovac je stamota hrvatskog naroda pravoslavne vjeroispovijesti i ne radi na njihovu dobrobiti, nego za sebe i svoj džep. Koliko njegova stranka dobiva novaca iz državnog proračuna, što čini s tim novcima, je li pomogao narodu? Mnogi koji su izvršili agresiju na Hrvatsku slobodno šeću, mnogi su abolirani, rade derneke po cijeloj Hrvatskoj, pjevaju četničke pjesme, stavljaju šajkače i kokarde s četiri S na glavu, pucaju po gradovima za vrijeme proslava… To je nedopustivo. Dosta smo se mi nagledali kokardi i šajlača za vrijeme rata, to je sve ostavilo velike posljedice na nama braniteljima… Zar opet trebamo to gledati? Također, paljenje hrvatskih zastava oskrnavljenja grobova branitelja, pisanja po fasadama kuća i nadgrobnim spomenicima – “ovo je Srbija” i četiri S. Da to kojim slučajem Hrvat napravi u Srbiji diglo bi se sve na noge i samo bi se kao na traci štancale prosvjedne note. Ne dozvolite da se to više radi u Hrvatskoj, ovo je Hrvatska a ne Srbija. Prošli smo strahote rata i došlo je vrijeme da se napokon čuje i naš glas. Preko 20 tisuća bilo je branitelja pravoslavne vjeroispovijesti koji su branili Hrvatsku, a bilo je i drugih nacionalnosti. I zato dopustite da se i naš glas čuje. Dosta nam je vise terora političara koji ni prstom nije maknuo za nacionalnu manjinu samo širi mržnju. Tražimo da nas primite da i mi kažemo što mislimo. Za Hrvatsku sam se borila i Hrvatska mi je u srcu. Ne slažemo se s politikom Pupovca i ne podrzavamo ga…”

Boja Kaurin

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI