BRANITELJ KOJI JE LANI IMAO ‘ŠOU’ IZJAVE PORUČUJE: ‘Opet na Oluju nosim HOS oznake’

Bivši pripadnik 4. gardijske brigade Miro Moro, poznat je po svojim srčanim izjavama o Domovinskom ratu, a jedne od najpoznatijih su one koje je na lanjskoj obljetnici VRO Oluja dao za Dnevno.hr.

Unatoč privođenjima onih koji su na sebi imali HOS oznake, Moro koji je na sebi nosio njihova obilježja nam je tada kazao:

“Ma, tko će mi zabranit? Ne znam zašto me pitate zbog čega sam obukao ovu majicu. Evo, pitam ja vas: zbog čega ne bih? Pa, meni su fašisti s kokardom i petokrakom palili i ubijali po mjestu, a ja sam se protiv njih borio. Slijedom toga, ja sam antifašist, a ljudi s grbom ZDS su se časno, rame uz rame s ostalim postrojbama, borili protiv fašista iz 90-ih”, objasnio je prošle godine u ovo vrijeme.


Miro Moro (prvi desno) u Domovinskom ratu/Foto: Facebook

I ove godine Dnevno je nazvao Moru, dragovoljca iz sela Crivac pored Čavoglava, i to s pitanjem hoće li i ove godine ići na obljetnicu Oluje u Knin, te hoće li odjenuti istu majicu:
“Svake godine idem, pa tako i ove! I opet se poteže pitanje HOS-a i njihovih oznaka. Neka se zna da ću im ja uvijek dati podršku, ma što god govorili Mesić i ostali!”, kaže Moro i objašnjava:

“Kao sudionik Oluje sretao sam hosovce u toj akciji. Po kojoj logici bi oni sada trebali biti zabranjeni? Zna se kome oni smetaju, ali jesmo li zaboravili kako je do rata došlo? Kome mi ugađamo? Pa, ‘ko je koga potra?? Tribam li petokraku nosit? Ponavljam, ja sam hrvatski branitelj, patriota, nacionalist i antifašista koji se protiv fašističke JNA i četnika borio za ovu zemlju”, i danas jednako energično odgovara Miro Moro.Kaže nam kako su u Oluji stotinjak metara od njega poginula tri njegova suborca:

“Najviše idem poginulima u čast. Oni su dali najviše… Politika me uopće ne zanima, pogotovo dok zarađuje na nama koji se sa svojih deset prstiju borimo za život”, zaključuje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI