BEOGRADSKI SUD ‘ŠČEPAO’ SRBINA KOJI JE RATOVAO U UKRAJINI! Uspjelo se doznati i koja je bila zadaća Vlade

FOTO: Guliver image/ AP Photo/Marienko Andrew)/Ilustracija

Protiv 31-godišnjeg Srbina u Beogradu je podnesen optužni prijedlog i to zbog sumnje da je kao pripadnik paravojne formacije Husarski puk tijekom 2015. sudjelovao u ukrajinskom ratu.

Vlado S. uhićen je 17. srpnja ove godine na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” po potjernici Srbije koja godinama bila na snazi. Zbog toga je sudu predloženo da mu se produži pritvor, obzirom da je sedam godina bio nedostupan pravosudnim organima Srbije, kao i zbog opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, imajući u vidu aktualni rat u Ukrajini, donosi Nova.rs.

Naoružan automatskom puškom vršio premetačinu civila

Prema optužnom prijedlogu tužilaštva, Vlado S. se kao dragovoljac pridružio sastavu paravojne jedinice Husarski puk 4. ožujka 2015. godine u mjestu Snežno pokraj Donbasa. Naoružan automatskom puškom, vršio je poslove kontrole putnika i vozila na ulasku i izlasku iz Snežnog, provjeravao osobnu prtljagu i stražario na punktu.

Od ostalih 14 srpskih državljana koji su bili u Donbasu, njih devet je pravomoćno osuđeno, protiv jednog se vodi postupak, a četvorica su u bijegu.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI