BANOŽIĆ U ŽUPANJI NA OBLJETNICI OSNUTKA 131.BRIGADE: ‘Jesen u u Slavoniji nosi svoju ljepotu ali i tugu…’

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u subotu 22. listopada 2022. godine na obilježavanju 31. obljetnice 131. brigade Hrvatske vojske u Županji.

Ministar Banožić čestitao je 31. obljetnicu utemeljenja proslavljene 131. brigade Hrvatske vojske istaknuvši kako je ova postrojba, „Sinovi ravnice“ bila postrojba koja je u odlučnim danima Domovinskog rata bila stožerna snaga koja je pružila nadu i vjeru stanovništvu županjskog kraja i županjske Posavine.

“Jesen u Slavoniji nosi svoju ljepotu, ali i tugu i podsjetnik je na brojne događaje i branitelje koji su dali svoje živote za našu slobodu”, rekao je Banožić.

„Svoju zadaću u potpunosti su izvršili na ponos svih nas stanovnika ovoga lijepog dijela jedine Lijepe naše. Bili su i ostali primjer kako se svladavaju najteži izazovi i kako je samo ono najbolje dovoljno dobro. Naučili su nas i da nam pobjedu i slobodu naše voljene Slavonije, jedine domovine Hrvatske, nitko nije darovao. Danas se sa zahvalnošću prisjećamo pedeset i osmorice Sinova ravnice koji su svoje živote žrtvovali za domovinu Hrvatsku. Hvala im za slobodu!“ poručio je ministar Banožić tom prigodom.

Obilježavanju, u okviru kojega su na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima Županje i županjske Posavine položeni vijenci i upaljene svijeće, nazočili su hrvatski branitelji, pripadnici i obitelji poginulih pripadnika 131. brigade, predstavnici lokalne vlasti i drugi.



Ministar Banožić na obilježavanju 31. obljetnice 131. brigade HV-a
Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u subotu 22. listopada 2022. godine na obilježavanju 31. obljetnice 131. brigade Hrvatske vojske u Županji| Foto: OSRH
Facebook Comments

Loading...
DIJELI