BANOŽIĆ NA SAJMU NAORUŽANJA I VOJNE OPREME ‘EUROSATORY 2022’: ‘Impresivno je vidjeti vodeće svjetske proizvođače vojne opreme i naoružanja među kojima su i hrvatske tvrtke’

Foto: MORH

Izaslanik predsjednika Vlade i ministar obrane Mario Banožić s izaslanstvom Ministarstva obrane, posjetio je sajam naoružanja i vojne opreme “Eurosatory 2022”, koji se održava u Parizu. Sajam je otvorio ministar za Oružane snage Francuske Republike Sebastien Lecornu.

Osim svjetskih proizvođača vojne opreme i naoružanja, ministar Banožić je obišao izložbene prostore i hrvatskih tvrtki obrambene industrije koje sudjeluju na ovogodišnjem 27. po redu “Eurosatory” sajmu, zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom.

“Impresivno je vidjeti vodeće svjetske proizvođače vojne opreme i naoružanja među kojima su i hrvatske tvrtke. Još su jednom potvrdili kako je hrvatska obrambena industrija izrasla u respektabilnog igrača na svjetskom tržištu. Suradnja Ministarstva obrane s domaćim tvrtkama obrambene industrije traje od vremena Domovinskog rata”, rekao je Banožić.

Dodao je i kako je danas ta grana hrvatskog gospodarstva izrasla u ozbiljnog, konkurentnog igrača na svjetskom tržištu te kako su po njihovim proizvodima Hrvatska i hrvatski vojnici prepoznatljivi u svijetu.

“Nema puta na svjetsko tržište bez potvrde obrambenog sektora vlastite zemlje i korištenja proizvoda u nacionalnim oružanim snagama”, istaknuo je ministar.Sajam je utemeljen 1967. godine i vodeća je međunarodna izložba kopnene i zračne obrane i sigurnosti. Održava se svake parne godine u lipnju u Paris Nord Villepinte izložbenom centru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI