MINISTAR BANOŽIĆ PRISJETIO SE JANKA BOBETKA: Bio je jedan od plejade vojskovođa, jedan od najboljih’

Foto: Arhiva MORH

General Bobetko bio je jedan od plejade vojskovođa koji je svoje znanje, energiju i domoljublje usmjerio na stvaranje i izgradnju Hrvatske vojske

Devetnaesta obljetnica smrti bivšeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH stožernog generala Janka Bobetka obilježava se danas, 29. travnja 2022. godine.

U sjećanje na stožernog generala Janka Bobetka ministar obrane Mario Banožić je rekao: “Na današnji dan, prije devetnaest godina, napustio nas je jedan od najvećih, jedan od simbola Domovinskog rata. Jedan od one plejade vojskovođa koji je svoje znanje, energiju i domoljublje usmjerio na stvaranje i izgradnju Hrvatske vojske, na obranu i oslobađanje jedine hrvatske države.

Prošao je general Bobetko zajedno s hrvatskim braniteljima put od očuvanja golog opstanka hrvatskog čovjeka i njegovog doma u teškim, prijelomnim vremenima pa sve do veličanstvene, viteške svehrvatske pobjede! U nju je utkan svekoliki život istinskog junaka, uzora, vođe, generala Janka Bobetka! Hvala mu na slobodi koju uživamo, na časnoj pobjedi, na ponosnoj Hrvatskoj, koju nas je svojim primjerom naučio voljeti!”, prisjetio se ministar obrane Banožić i ministarstvo pokojnog generala Janka Bobetka.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI