Broj 311

Pet godina nakon spektakularnog USKOK-ova uhićenja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, tadašnjeg predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i predsjednika Uprave C.I.O.S.-a Petra Pripuza, sud u Zagrebu potvrdio je optužnicu u aferi Agram u kojoj se ovu trojicu sumnjiči da su iskorištavali svoj položaj i utjecaj te pogodovali Pripuzovoj tvrtki kako bi C.I.O.S. dobio poslove odvožnje smeća u Zagrebu.

Usprkos ovim izuzetno teškim optužbama, Pripuzove tvrtke uredno su cijelo to vrijeme sklapale vrlo unosne ugovore s gradom Zagrebom. Potpisana su tri nova ugovora za zbrinjavanje otpada vrijedna nešto manje od 22 milijuna kuna, a postignuta su i dva okvirna sporazuma vrijedna 36 milijuna kuna. Detalje ovih slučajeva otkrivaju novinari tjednika 7Dnevno, čiji se novi broj upravo nalazi na svim kisocima. Pitanje koje se postavlja u cijelom slučaju jest zašto se nadležna tijela nisu bavila okolnostima tih ugovora, pogotovo kada se zna da su Bandić i Ljubičić pritvoreni na mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela. Cijelu kronologiju ovog bizarnog slučaja pročitajte u novom broju tjednika 7Dnevno koji je na svim kioscima od ogov petka.

Osim što raskrinkava sporne poslove grada Zagreba, 7Dnevno pripremio je i specijal povodom obljetnice pada Vukovara. Urednik 7Dnevno Nedžad Haznadar otišao je u Vukovar gdje je napravio reportažu iz grada Heroja. U tom tekstu otkrivamo zašto će jako malo branitelja ove godine sudjelovati u Koloni sjećanja te kako breme nesređenih odnosa pritišće svakodnevni život stanovnika Vukovara. Naši su novinari pričali i s majkom najmlađe žrtve Ovčare, te s čelnikom Udruge veterana Domovinskog rata i antifašista koji donosi drugačije viđenje Domovinskog rata i NOB-a.

Novi broj 7Dnevno analizira i fenomen Kolakušić te istražuje zašto se podrška bivšem sudcu MIslavu Kolakušiću udvostručila, usprkos kontroverznim izjavama i željom da podijeli 100.000 otkaza u javnoj upravi. Naši su novinari istražili i kaos koji se zbiva na hrvatskoj granici te otkrili da čak ni ministar Davor Božinović ni MUP ne znaju točan broj migranata koji ulaze u Hrvatsku svakoga dana, dok desetke kilometara nepristupačne granice čuva samo nekoliko slabo opremljenih policajaca.

7Dnevno je u svom novom izdanju pričao i s vrhunskim veterinarskim stručnjakom te ocem Brune Esih, Matom Brstilom, koji je otkrio zašto su hrvatske svinje toliko kvalitetnije od srpskih, te zašto su stroge hrvatske mjere u svinjogojstvu bile neophodne. Razgovarali smo i s bivšom suprugom Slavena Bilića, Andrijanom Bilić, koja je doktorica za štrajkaše, te nam je otkrila koja je prava prepreka koja sprječava generalni štrajk. 7Dnevno je pobrojao i sve skandale srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, te po prvi put otkriva kako srpski lider njeguje imidž poštenog četnika, dok su članovi njegove i obitelji bliskih suradnika veliki lopovi.Ovo je samo mali dio sadržaja iz novog broja tjednika 7Dnevno koji se nalazi na svim kioscima u zemlji,  ali ako želite pročitati još više, ugrabite svoj primjerak i požurite. S obzirom na to da je 7Dnevno najprodavaniji politički tjednik u Hrvatskoj, ne možemo garantirati da se ne će rasprodati prije nego stignete do kioska.

Ako ne stignete do kioska petkom i želite osigurati svoj primjerak koji će vam stići na kućnu adresu, to možete učiniti tako da se pretplatite na najprodavaniji politički tjednik u Hrvatskoj, 7Dnevno.

PRETPLATITE SE I UŠTEDITE 50%. KONTAKTIRAJTE NAS NA BROJ 099/4379-116, MAILOM NA [email protected] ILI ISPUNITE FORMULAR.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI